SIX FEET UNDER - True Cranage

SIX FEET UNDER - True Cranage

SIX FEET UNDER - True Cranage

SIX FEET UNDER - True Cranage

Tak takový masakrózní deathový kanál jsem od Six Feet Under (bláhově) nečekal. Ale což, leccos už napovídá jméno Steve Swanson (ex - Massacre), který po albu Warpath převzal na svoje bedra hlavního jetečního mistra od Allana Westa (Obituary). Již minulý počin Maximum Violence leccos napověděl...

A následek je patrný jako rezatý nůž zaražený v krajině břišní. Technika nahrazena smrdutě podlazeným bublajícím deathovým bahnem. Six Feet Under jakoby se ještě více pohroužili do hnilobné hlíny! To co americký kodiak Chris Barnes místy předvádí je hodno pokřižování. Absolutní murmur a náběhy do hrůzyplných skřeků. UHHH!

SIX FEET UNDERCelý materiál připomíná prudký vjezd kombajnu do táboru lidu, kytary vaří v hlubinách, Barnesův growling zdvíhá chlupy na zátylku, smrtící artilérie bicí naklepává krvavou flákotku lépe než buchar. Vše hezky od podlahy... spíš z pod podlahy! Poněkud se tak vytrácí ona pověstná členitost starších fláků; mašina se valí nezadržitelně kupředu na betonových křídlech Swansonových neurvalých laufů.

Tlačení na pilu se projevilo i v tempu - čistokrevná deathová běhna s řádně nakopnutou prdelí cení zuby (nejen) v The Day The Dead Walked. Ruku v ruce s hudebním obratem k větší brutalitě se potácejí texty plné klasických plesnivých proprietek, zkrátka komu se zastesklo po časech, kdy Chris chrlil patologické zvrhlosti v řadách Cannibal Corpse, může otupit nostalgii poslechem True Carnage...

SIX FEET UNDERPokud hřeznu pravdu na talíř - True Carnage není úplně mojí krevní skupinou. Starší biftečky s nálepkou Six Feet Under mě šmakovaly více - ačkoli je Swanson hromským kytaristou, blíže k mému srdci je samorost West a Cesta války. O to více kvituji na novince kousky jako One Bullet Left s úžasně začleněným raperem Ice - T, nebo chorobnou pokrouceninu Sick and Twisted. Kurevsky zrezlé kytarové gilotiny první jmenované připomínají svými nástupy a kanonádami staré časy, druhá zase poškrábe charakteristickým temným brumláním a náhlými nástupy elektřiny. Přičemž nepostrádají agresivní náboj typický pro novou fošnu.

Funebrální orchestr vzal tu krvelačnou overturu pěkně zostra! Šetřím superlativy, ale pouze z důvodů subjektivních nelibůstek. Fanda pěkně krvavé deathové sekané může připravit skalpel a sagitálním řezem spustit pravé krveprolití. Dobrou chuť!

 6

Marigold

Verdikt

Funebrální orchestr vzal tu krvelačnou overturu pěkně zostra! Šetřím superlativy, ale pouze z důvodů subjektivních nelibůstek. Fanda pěkně krvavé deathové sekané může připravit skalpel a sagitálním řezem spustit pravé krveprolití. Dobrou chuť!

Hodnocení

Autor
8 / 10
Redakce
-
Čtenáři
6,7 / 10

Další informace

Stopáž: 34:16

Produkce: Brian Slagel a SFU

www.sfu420.com

Sestava

Skladby

  1. The Day The Dead Walked
  2. It Never Dies
  3. Murderers
  4. Waiting For Decay
  5. One Bullet Left
  6. Knife, Gun, Axe
  7. Snakes
  8. Sick And Twisted
  9. Cadaver Mutilator
  10. Necrosociety
  11. Impulse To Disembowel

Diskografie

Nightmares of the Decomposed (2020)
Torment (2017)
Graveyard Classics IV: The Number of the Priest (2016)
Crypt of the Devil (2015)
Unborn (2013)
Undead (2012)
Graveyard Classics III (2010)
Death Rituals (2008)
Commandment (2007)
13 (2005)
Graveyard Classics II (2004)
Bringer Of Blood (2003)
True Carnage (2001)
Graveyard Classics (2000)
Maximum Violence (1999)
Warpath (1997)
Alive And Dead (EP) (1996)
Haunted (1995)