TORTURE KILLER - Swarm!

TORTURE KILLER - Swarm!

TORTURE KILLER - Swarm!

TORTURE KILLER - Swarm!

História fínskych TORTURE KILLER je vo svojej podstate takmer ako vystrihnutá zo smiešneho filmu „Rock Star“ s Markom Wahlbergom a Jennifer Aniston v hlavných úlohách, nakrúteného v roku 2001 na základe voľnej inšpirácie životným príbehom Tima „Rippera“ Owensa a jeho príchodu do JUDAS PRIEST. Samozrejme s tým rozdielom, že v prípade TORTURE KILLER je to úplne naopak – hviezdny spevák si našiel mladú, pomerne nenápadnú formáciu a z nej v priebehu pár mesiacov urobil meno, o ktorom sa dnes hovorí. Minimálne v death metalovej komunite.

TORTURE KILLERTORTURE KILLER začínali pred štyrmi rokmi s cover verziami skladieb od SIX FEET UNDER a OBITUARY. Tým je v problematike ich štýlu a hudobného zaradenia povedané vlastne všetko. Death metal starej školy amerického razenia z prvej polovice deväťdesiatych rokov znie v prípade „Swarm!“ s Barnesom za mikrofónom ako príjemná spomienka na dosky „Haunted“ a „Warpath“, na ktorých ešte účinkoval a jeden parádny gitarový riff za druhým odpaľoval veľký-malý muž Allen West z OBITUARY. Duo Jari Laine a Tuomas Karppinen má sakramentsky blízko k práci hviezdneho tandemu West-Peres, nezaprie však ani svoj severský pôvod. V druhej časti skladieb „Forever Dead“ a „A Funeral For The Masses“ sa tak dostávajú k slovu veľmi príjemné, priam melancholické gitarové vyhrávky, ktoré pôsobia v kombinácii s deathovým masakrom veľmi lahodne a inšpirujúco. Škoda len, že zostalo naozaj iba pri týchto dvoch kúskoch, podobné obohatenie aj tých ostatných by rozhodne nepôsobilo kontraproduktívne.

Výborný zvuk, skvelé gitarové riffy, dravo pulzujúca rytmika, Barnes za mikrofónom ako vždy v absolútne vrcholnej forme – my znalci si proste opäť raz labužnícky zgustneme. Nuž a tí ostatní, čo nenachádzajú zmysel v pomalšom, valivom, menej technickom, ale o to intenzívnejšom death metale, skladby ako „Cannibal Gluttony“, „Obsessed With Homicide“ či „Heading Towards The Butchery“ zrejme nikdy neocenia. Čo už, ich smola.

 13

Rudi

Verdikt

Výborný zvuk, skvelé gitarové riffy, dravo pulzujúca rytmika, Barnes za mikrofónom ako vždy v absolútne vrcholnej forme – my znalci si proste opäť raz labužnícky zgustneme.

Hodnocení

Autor
8,5 / 10
Redakce
-
Čtenáři
8 / 10

Další informace

Stopáž: 34:43

Produkce: Chris Barnes
Studio: The Hit Factory, Florida

www.myspace.com/torturekiller

Sestava

Skladby

  1. Swarm!
  2. Forever Dead
  3. A Funeral For The Masses
  4. Multiple Counts Of Murder
  5. Obsessed With Homicide
  6. Sadistic
  7. Cannibal Gluttony
  8. I Killed Yo
  9. Heading Towards The Butchery
  10. A Violent Scene Of Death

Diskografie

Swarm! (2006)
Sotajumala/Torture Killer 7" split a CD singel (2005)
For Maggots To Devour (2003)