HORNED ALMIGHTY - Contaminating The Divine

HORNED ALMIGHTY - Contaminating The Divine

HORNED ALMIGHTY - Contaminating The Divine

HORNED ALMIGHTY - Contaminating The Divine

Napatlat si ksichty warpaintem, mezitím urazit pár piv.. .a už to jede, už to sviští. „Pojďme natlouct tu zpropadenou nahrávku co nejrychleji, ať se můžeme jít někam vožrat“. I to si možná říkali HORNED ALMIGHTY při nahrávání aktuální, výmluvně nazvané desky „Contaminating The Divine“.

HORNED ALMIGHTY

Výše popsané je totiž jednoznačně převládajícím dojmem z třetí řadové nahrávky dánských blackmetalistů. Jako by se bandička odrbaných kamarádů od piva rozhodla unavit svá alkoholem povzbuzená těla porcí pořádně agresivní muziky. Muziky nikterak složité, ne zcela originální, zato však velice skočné, razantní, a docela líbivé. HORNED ALMIGHTY totiž razí heslo, že v jednoduchosti je síla, a podle toho také jejich skladby vypadají. Pětice z Aarhusu vsází na black metal staré školy, střednětempý střih, zřetelné thrashové elementy a punkovou rytmiku. Nečekejte žádné zběsilé ekvilibristiky – po celou hrací dobu se dočkáme spíše jen základních rytmů a jednodušších kytarových riffů, ale ono to opravdu funguje. Zajímavě působí řádně nahoru vytažená baskytara a koneckonců i celý zvuk je značně syrový – pro podobně zaměřené hudební seskupení tedy i zcela ideální. Jako by se HORNED ALMIGHTY opravdu rozhodli nedělat žádné velké cavyky a prostě a jednoduše stvořili značně intenzivní nahrávku, ne nepodobnou albům z dílny takových IMPALED NAZARENE. Na rozdíl od jejich současné tváře jsou však Dánové opravdu syroví, méně melodičtí, více uvěřitelní a mně osobně i tak nějak sympatičtější. Škoda jen jisté kolovrátkovosti jednotlivých skladeb, jejich větší propracovanost a různorodost by určitě nebyla ku škodě. Jako by se MOTÖRHEAD či MALIGNANT TUMOUR rozhodli hrát black metal… Přesto nemohu být nespokojen.

HORNED ALMIGHTY

Musím přiznat, že jsem toto těleso v minulosti vnímal spíše jen povrchně, takže nemohu příliš srovnávat s předešlou tvorbou, ale „Contaminating The Divine“ je povedeným dílkem. Nakonec se ani příliš nepotvrdily obavy o brzkou oposlouchanost nahrávky, i když pochopitelně není příliš záhodno točit ji v přehrávači každý den. Pokud máte chuť na nepříliš kultivovaně znějící, poctivou, našlapanou muziku, můžete ji vyzkoušet...

 2

Deadmann

Verdikt

BLACK´N´ROLL!!!

Hodnocení

Autor
6,5 / 10
Redakce
-
Čtenáři
7 / 10

Další informace

Stopáž: 36:20

www.hornedalmighty.com

Sestava

Skladby

  1. Vile Works Of Witchcraft
  2. Contaminating The Divine
  3. Death Of The Soul
  4. A Satanic Salutation
  5. Litany For The Sick
  6. The Doctrine Supreme
  7. Manifestation Of His Glory
  8. Day Of Purification
  9. The Serpent Tempter

Diskografie

Contaminating The Divine (2009)
Live Exsanguination (2007)
The Devil's Music - Songs Of Death And Damnation (2006)
Black Metal Jesus (2004)
In The Year Of Our Horned Lord (EP) (2004)