MAGLAIS - Shishlumashthuk (Postpubertal Chaotic Galymatiash)

MAGLAIS - Shishlumashthuk (Postpubertal Chaotic Galymatiash)

MAGLAIS - Shishlumashthuk (Postpubertal Chaotic Galymatiash)

MAGLAIS - Shishlumashthuk (Postpubertal Chaotic Galymatiash)

Špička CS grind/deathové scény pochází (a to si propříště laskavě pamatujte) z Přibyslavi. Právě se mi totiž dostalo do spárů CD kapely Maglais. Říkám si: “Ty vole, co to bude za píčovinu?!” Divný obal se strašidelným logem a kvartetem černochů v tunelu dával tušit, že mi někdo pořádně natrhne můj řitní věneček! Nic jsem od toho nečekal, ale to, co z toho vylezlo, už vůbec ne! Odkojen komby typu !T.O.O.H.! a Aggressive Tyrants, čekal jsem, že duo Maestro Vincent Abastafidli (kytarové a basové řádění) a Jeho svátost Alfius Diabolicus (bubnové běsnění, mnoho povyku pro nic) budou podobného ražení. Koneckonců v bookletu uvedli, že CD bylo nahráno takhle jednou v neděli po obědě za účelem opětné likvidace sousedky hlukem! Hehe milánkové, nic takového!!! Sice zahuhlaný, ale na tuhle muziku poměrně povedený zvuk na mne vybalil první z celkem osmi inter, které se mezi celkem dvaatřiceti tracky (!!!) nacházejí. A pak hned první “šleha”! Ale žádné dvouvteřinové “nakládačky”, ne ne milé děti. Duo výše zmíněných “indyvydujý” se asi rozhodlo, že mne zničí. Posadili mne na prdel! Totálně pohodová, s přehledem zahraná veselá grind/death kutálka s neuvěřitelným nadhledem!!!

Škopkař Alfius (dále familiérně Alfík - pozn.) je skutečně rychlý a přesný. Navíc umí zahrát i pestře. Navíc k tomu dodává Vincent (dále familiérně Vincek-pozn.) nápaditost a veselou rozvernost (ne, já fakt nejsem gay haha! - pozn.) strunné sekce v míře větší, než když se Deli vrátila. To se MUSÍ slyšet!!! Rychlost, brutalita a všechny ty deathgrindové atributy se tu mísí s naprosto kanálním a všeničícím humorem. No uznejte sami - pohodové “šlágry” typu Kakaový Démos Emil, Decay Of The Saky Paky, 666 zubních kartáčků, Z harmonie zle mi je, Měl jsem rád přírodovědu, Řehořova řitní řehole, titulní Shishlu... etc. a cajdák Balada o tom, jak není vhodné stavět domky nevědomky pod záhonky - to je jen výběr z plejády zaručených hitů. Aby toho v té třičtvrtěhodině nebylo málo, tvrdí zmínění “bossové”, že tracky 10 a 31 jsou archivní z roku 1990 a závěrečná Chaos prý pochází z dema Interchaosfunus ze stejného roku. Ty vole chlapi, tohle vám nežeru! Ale po vyslechnutí “šišloCD” už jim asi věřím všechno. Vzdávám se a bezpodmínečně kapituluju.

hustý jsou děkovačky, viz mj. malá ukázka - cit: Zdravíme: Vlka, Bůh (nazdar!)... bez komentáře. Ne, už ne, prosíím!!! Ale jo - hned jsem si to pustil znovu, to je prostě droga... ehm sorry - je to Maglais. Takže než si to koupíte, uděláme malou sumarizaci tohoto díla slovy samotných tvůrců (viz booklet): Hudba - primitivní, Texty - trapné, Produkce - špatná, Obal - divný, Logo - strašidelné, Distribuce - chaotická, Aranže - žádné, Foto - archiv, Hosté - nepřišli... Co dodat? Vivat Alfík&Vincek!!!

(P.S. - škoda, že tomu zpěvu není tolik rozumět, to by chtělo víc vytáhnout dopředu... takže příště zamakat na zvuku!)

Nemůžu si pomoct! Seru Maggi v kostkách!!! Dal bych 10, ale...

 Přidejte svůj názor

ŠotouŠ

Hodnocení

Autor
6,5 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 42:51

Sestava

Diskografie

Shishlumashthuk (Postpubertal Chaostic Galymatiash (2000)
Musical Nothing (1995)
Butchering Caniballism (1994)
How To Make Grindchaos / Monstrózní Demagogie (1992)