FALLENINTOASHES - Laments For Lost Victories

FALLENINTOASHES - Laments For Lost Victories

FALLENINTOASHES - Laments For Lost Victories

FALLENINTOASHES - Laments For Lost Victories

Maďarská úderka FALLEN INTO ASHES vychádzajúca u slovenských Deadbutcher records a jej tento krát samostatný počin vo forme šesť skladbového mini CD „Laments For Lost Victories“. Ako je, zdá sa, u Deadbutcher dobrým zvykom, CD má pekne spracovaný obal i samotný booklet na nezvyčajne kvalitnom papieri. Nie je to tak dávno, čo som bol konfrontovaný s troma skladbami tejto pätice na splitku s českými mäsiarmi AMBROSIA a vtedy som žiaľ musel konštatovať, že práve muzika FALLEN INTO ASHES trpela istou monotónnosťou a príliš neoslnila (pri materiáli aký tam predviedla AMBROSIA to bolo beztak ťažké).

Našťastie na aktuálnom mini vykazuje tvorba FALLEN INTO ASHES znaky zdravého postupného FALLEN INTO ASHESvývoja s mierne rastúcou pomyselnou krivkou kvality. Jednotlivé skladby už nepôsobia tak jednoliato, sú osobitejšie, výraznejšie a samotná hudba kráča smerom k viac melodickým nápadom, čo dokazuje celkom vydarený refrén v druhej „Hidden“ alebo technicko-melodická hra gitár v „Anatomy Of A Serial Killer“. „A Moment In A Year“ je zase rúbanica inklinujúca k skladbám zo spomínaného splitka. Celkovo obohatili FALLEN INTO ASHES svoje nervydrásajúce emotívne HC s prevažne vrieskanou deklamáciou vokalistu Zoleeho o rafinovanejšie riffy, pevne previazané s rozsekanou rytmikou (neustále obmeny tempa), takže majú šancu svojou produkciou zaujať aj priaznivcov agresívnych masáži THE END alebo INTO THE MOAT. V „Dead Wolves“ dôjde opäť na pokus o melodický refrén, žiaľ tentokrát nie celkom vydarený, čo sa im úspešne darí napraviť v gradovanej pasáží počas poslednej „Few Words And A Thought“, ktorú radím spolu s dvojkou „Hidden“ medzi zatiaľ najlepšie skladby FALLEN INTO ASHES, ktoré kedy ničili moje uši. Dôležitou informáciou je ešte vzhľadom na štýl výborný zvuk a neprehliadnuteľná, inteligentná textová zložka.

„Laments For Lost Victories“ na moju radosť potvrdzuje schopnosť FALLEN INTO ASHES rozvíjať a zdokonaľovať svoj prejav, hoci na poli originality to bude ešte nesmierne zložité. Zatiaľ teda kvalitný súčasný emotívny HC, ktorý bude dúfam stále napredovať, minimálne takými krokmi ako medzi splitkom s AMBROSIOU a týmto materiálom.

 1

Radicalcut

Verdikt

Logický vývoj a zdokonaľovanie prejavu nádejnej maďarskej formácie v podobe inteligentného, technického a agresívneho emo HC.

Hodnocení

Autor
6 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 21:00

Produkce: FIA
Studio: HSB Studio

www.fallenintoashes.com

Sestava

Skladby

  1. A Moment And A Year
  2. Hidden
  3. Anatomy Of A Serial Killer
  4. Acts Of Your Life
  5. Dead Wolves
  6. Few Words And A Thought

Diskografie

Laments For Lost Victories (2004)
Damned Are We (split CD s AMBROSIA) (2003)