ROTTEN SOUND - Consume To Contaminate

ROTTEN SOUND - Consume To Contaminate

ROTTEN SOUND - Consume To Contaminate

ROTTEN SOUND - Consume To Contaminate

Tak teď se musím trošičku červenat, neboť toto EP finských ROTTEN SOUND je již rok venku a na našem serveru se o něm objevila zmínka toliko v rámci novinkového servisu. Žádná tragédie. „Consume To Contaminate“ ani rok života neubral na výbušnosti, natož kvalitách. Nové album těchto nesmlouvavých grinderů je za humny, tak si pojďme zkrátit čas čekání poslechem jejich prozatím posledního studiového počinu.

ROTTEN SOUND„Consume To Contaminate“ je především premiérovou nahrávkou s novým bicmenem Samim Latvou, jenž je zároveň v bookletu uveden na prvním místě. Je asi zbytečné opakovat, že spíše než na další tvorbu ROTTEN SOUND byli všichni zvědaví hlavně na jeho hru. Nahradit svého zběsilého předchůdce byl úkol, který mu záviděl asi málokdo. Dnes, po roce, je už zcela jasné, že cíl byl úspěšně dosažen. Sami je přesně ten typ bubeníka, kterého hudba této kapely potřebuje. Hudba neskutečně dravá, dokazující, že i ve vysokých rychlostech nejde jen o agresi a divokost, ale že i sypačky se dokážou zahrát kreativně. EP obsahuje osm skladeb v typickém ROTTEN SOUND rukopisu, který od fantastického alba „Exit“ (2005) doznal jen minimum změn. Kapela se usadila ve svém těžkotonážním zvuku, který je vytvářen podladěnými kytarami a díky kterému si ji těžko spletete s jinou. Potěšitelný je však hlavně fakt, že Keijo a spol. nehodlají stát na místě a sami si dobře uvědomují, že opakování stejného, byť velice úspěšného mustru by byla cesta do pekel. Pravda, ten stále aplikují na podstatné ploše „Consume To Contaminate“, ovšem zároveň i zřetelně naznačují, čeho bychom se od nich mohli dočkat právě už na očekávané novince. Taková v pořadí pátá „CTC“ překvapí na poměry kapely nebývalými experimenty se smyčcovými nástroji. Navíc je zde slyšet zřetelná snaha pomaloučku polehoučku zpomalovat a ještě zahušťovat již tak dosti mohutný zvuk.

Pakliže tento kousek ve vaší sbírce ještě chybí, není nutno s jeho pořízením váhat. „Consume To Contaminate“ je další zničující nálož grindcore tak, jak ji umí připravit a namíchat jen ROTTEN SOUND. Nezastavitelný finský stroj jede na plné obrátky a nic nenasvědčuje tomu, že by mu v dohledné době měla dojít šťáva!

 17

Dalas

Verdikt

První nahrávka s novým bicmenem. Nic se nemění. Stále skvělí ROTTEN SOUND.

Hodnocení

Autor
9 / 10
Redakce
-
Čtenáři
8,5 / 10

Další informace

Stopáž: 15:20

Produkce: ROTTEN SOUND
Studio: Sound Supreme Studios

www.rottensound.com

Sestava

Skladby

  1. Decay
  2. Loss
  3. Crime
  4. GDP
  5. CTC
  6. Flesh
  7. Fear
  8. Time

Diskografie

Abuse To Suffer (2016)
Species At War (EP) (2013)
Cursed (2011)
Napalm (EP) (2010)
Cycles (2008)
Consume To Contaminate (EP) (2006)
Exit (2005)
Murderlive (DVD) (2004)
Seeds of Hate (Split-EP with MASTIC SCUM) (2003)
Murderworks (2002)
8 Hours of Lobotomy (split s UNHLOY GRAVE) (2001)
Still Psycho (MCD) (2000)
Drain (1999)
Under Pressure (1997)
Splitted Alive (Split-EP With Control Mechanisim) (1997)
Loosin' Face (10'' Picture Vinyl) (1996)
Psychotic Veterinarian (MCD) (1995)
Sick Bastard (7'' EP) (1994)