LANA LANE - Love Is An Illusion (Special Edition)

LANA LANE - Love Is An Illusion (Special Edition)

LANA LANE - Love Is An Illusion (Special Edition)

LANA LANE - Love Is An Illusion (Special Edition)

Když si pozorně prohlédnete zpěvaččinu diskografii, jistě vás zarazí spousta opakujících se titulů. Pokud jsem to správně pochopil, byla původně každá firma jiná ves, některé tituly vyšly pouze v Japonsku, takže až nyní se všechno začíná pěkně srovnávat prostřednictvím speciálních edicí. Jak níže vidno, deskou Lana Lane debutovala v pětadevadesátém roce. Podruhé vyšla v roce 1998, remasterovaná, se třemi bonusy navrch, no a tahle letošní specialitka má pak formu dvojCD a nabízí obě předchozí verze pěkně společně, tak říkajíc pod jednou střechou. Koukej zpívat barde Marigolde, proč jsi sušil tuhle recenzi víc jak půl roku v archívu, protože ani Zaklínač tě nezachrání!

„Manželství“ jako rockově progresivní řemen, tak by se s trochou nadsázky dalo nazvat společné (nejen) hudební soužití Lany Lane s multiinstrumentalistou Erikem Norlanderem. Erik má rád prog-záležitosti typu KING CRIMSON, Lana zase melodie. Dejte to dohromady a výsledek, byť jde v podstatě o hard rock, nemůže snad nikoho urazit. Příjemné na poslech, ale pod maskou jednoduchosti se přece jen skrývá i něco víc, než pouhé stadiónové popěvky. Modří už vědí, správně, může za to Erik. Neodpustí si sem tam parádičku, používá zajímavější klávesové rejstříky, než je v kraji různých „Bon Jovovců“ zvykem, bubny občas hodí nějakou lichou, zkrátka dělá co může. K tomu Lana přidává zajímavý a osobitý hlasový projev a milované melodie. Nebudu sáhodlouze pitvat track za trackem, vystačím s doporučením. Neuráží-li vás vkusný melodický hard rock s občasným záchvěvem progresivna, zkuste dát téhle povedené dvojici šanci. Třeba budete příjemně překvapeni jako já.

Pozdější desky jsou možná o maličko dotaženější, rozvíjejí však prvotinou daný styl. A když jen tak na okraj dodám, že Lana účinkovala například v projektu AYERON, což jí Arjen Lucassen vrátil svou přítomností (i skladatelskou) v písničce "Tarot" na albu "Secret Of Astrology" z 2000 roku, vrací se nám na paškál, teď již značně otřepaná, formulka - každý s každým, všichni se všemi… Snad jenom v muzice?

 Přidejte svůj názor

Darkmoor

Verdikt

Pohodový hard rock, kterým by ovšem nemuseli pohrdnout ani příznivci techničtějších fines. Přidejte příjemný vokál a vyjde vám, že LANA LANE rozhodně není záležitostí na jednu sezónu.

Hodnocení

Autor
7 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 65:40

Produkce: Erik Norlander
Studio: Woodcliff

www.lanalane.com

Sestava

Skladby

  1. LIAA Prelude
  2. Love Is An Illusion
  3. Coloured Life
  4. Cold Outside
  5. Into The Ether
  6. Through The Fire
  7. LIAA Interlude
  8. Through The Rain
  9. Faerie Tale State Of Mind
  10. Dream Burnin´ Down
  11. Can´t Find My Way Home
  12. A Night In The Garden
  13. LIAA Postlude

Diskografie

Project Shangri-La (2002)
Love Is An Illusion (Special Edition) (2001)
Ballad Collection (Special Edition) (2000)
Ballad Collection II. (2000)
Secrets Of Astrology (2000)
The Best Of Lana Lane 1995 – 1999 (1999)
Echoes From The Ocean (EP) (1999)
Queen Of The Ocean (1999)
Ballad Collection (1998)
Love Is An Illusion (Version 98) (1998)
Live in Japan (1998)
Echoes From The Garden (EP) (1998)
Garden Of The Moon (1998)
Curious Goods (1996)
Love Is An Illusion (1995)