RINGWORM - Justice Replaced By Revenge

RINGWORM - Justice Replaced By Revenge

RINGWORM - Justice Replaced By Revenge

RINGWORM - Justice Replaced By Revenge

Katalog amerického vydavatelství Victory je velice zajímavá směsice kapel. Peloton svěřenců tohoto labelu tvoří samozřejmě hlavně dravci z řad trendových metalových kapel, záda jim však jistí i několik protřelých mazáků se statutem legend. Jedněmi z nich jsou i clevelandští RINGWORM, brázdící koncertní pódia a studia již 15 let.

RINGWORMMé první setkání s tvorbou těchto hardcore matadorů proběhlo před více než deseti léty formou nahrávky „Flatline“. Devastující, zničující a v podobě koncertního bonusu i naprosto neučesaný a špinavý sound mi tehdy totálně učaroval a na nějakou dobu se pro mě tohle album stalo symbolem do posledního detailu dotaženého hudebního bordelu. Čas však šel dál a RINGWORM u mne mezitím upadli do zapomnění, až do okamžiku, kdy ke mně připutoval tento disk. Už před léty se na RINGWORM dalo poznat, že patří do ranku kapel nikdy neslevujících ze svého hudebního směřování a nikdy nedělajících kompromisy. A to se na novém albu, pojmenovaném „Justice Replaced By Revenge“, do puntíku vyplnilo!

Hned od začátku jsou to typičtí RINGWORM. Metalově nabroušení, hardcoreově přímočaří a pochopitelně patřičně uřvaní. Energie se dá krájet, nasazení na maximální hodnotě a tempo místy až zničující. Ačkoliv se nejedná o žádné rychlostní závody, RINGWORM působí jako neřízená střela, u které nikdy dopředu nevíte, kam zasáhne. Tohle není žádná žánrová progrese ani snaha bourat hranice, nýbrž upřímná neurvalost a hudební agrese. Jedinou změnou, kterou za ta léta poznávám je přeci jen čistší a hutnější zvuk a s ním související i poněkud dospělejší vyznění jednotlivých skladeb.

RINGWORM zůstávají pořád sví, se svou lehce satanistickou image, brutální muzikou a hlavně oddaností staré hardcoreové škole. Kdo hledá něco víc, má smůlu, kdo přesně tohle, má v podobě tohoto kotouče dostatečné uspokojení svých choutek.

CD k recenzi poskytli Day After records
Day After records

 6

Dalas

Verdikt

RINGWORM jsou přesně jednou z těch kapel, u kterých máte jistotu, že se nikdy nezmění a že stále dokáží nabídnout kvalitní alba. Stará škola hardcore jak má být!

Hodnocení

Autor
7 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 24:47

Produkce: Bob Schigel And HF
Studio: Spider Studios

www.ringworm13.com

Skladby

  1. Justice Replace By Revenge
  2. No One Dies Alone
  3. Seeing Through These Eyes
  4. House Of Hell
  5. Day Of Truth
  6. Whiskey Drunk
  7. God Eat God
  8. Ghosts Of The Past
  9. Thrive
  10. Devil's Kiss
  11. Death Is Not An Option
  12. No More Heroes
  13. Life After The End Of The World

Diskografie

Seeing Through Fire (2023)
Death Becomes My Voice (2019)
Snake Church (2016)
Hammer of the Witch (2014)
Bleed (EP) (2013)
Stigmatas in the Flesh (live) (2012)
Scars (2011)
The Venomous Grand Design (2007)
Justice Replaced by Revenge (2005)
Birth is Pain (2001)
Madness of War (demo) (1999)
Flatline (demo) (1995)
The Promise (1993)
Ringworm (demo) (1991)