WORMROT - Dirge

WORMROT - Dirge

WORMROT - Dirge

WORMROT - Dirge

Zvláštnych fenoménov hudobného veku, v ktorom žijeme, stále pribúda. Jedným z nich je fakt, že niektoré kapely svoje nahrávky ponúkajú buď zadarmo, za symbolický poplatok, alebo ako súčasť spriazneného periodika. Samozrejme, je to tiež určitá forma biznisu a reklamy. Veď aj WORMROT zo Singapuru, patriaci medzi to najlepšie, čo súčasná grindová scéna ponúka, sa práve týmto spôsobom dostali do širšieho povedomia poslucháčov.

WORMROTPritom ku šťastiu bolo treba tak málo: jedna kompilácia, ktorú si náhodou vypočul novinár vplyvnejšieho webu zo zámoria a o svoj postreh sa následne podelil s kolegami. Mimochodom, takto nejako to vraj vyzeralo, keď sa Relapse Records chopili švédskych NASUM. Cesty osudu sú vratké.

WORMROT v roku 2011 „vydali“ dva albumy. Tie úvodzovky sú tam preto, lebo „Dirge“ aj „Noise“ sú k dispozícii vo forme „digital download“ (prvá z nich aj na LP a CD), pričom „Noise“ vo fyzickej podobe hudobného nosiča ani nevyjde.

Venujme sa však ich radovej novinke „Dirge“. WORMROT razia v dnešnej dobe tak obľúbený „bezbasový“ grindcore, ktorý spopularizovali najmä ich služobne starší kolegovia, už spomínaní MAGRUDERGRIND. WORMROT hrajú tento štýl mierne chaotickejšie a „neučesanejšie“, avšak s ohromným rešpektom ku spolkom, ktoré položili jeho základy a grindcore dostali do širšieho povedomia.

Oldschoolové vyznenie sa v hudbe Singapurčanov miesi s modernejšími postupmi. Na jednej strane prinášajú kolísavé mosh pasáže, ale aj odbočky k tragedy hardcoreu a neocrustu, na strane druhej thrashy gitarové riffovanie, korunované deathmetalovou intenzitou a tvrdosťou.

Materiál na „Dirge“ je (vzhľadom na zvolený štýl) vskutku pestrý, ale aj nesmierne chytľavý, a určite s ním strávite zopár pekných chvíľ. Možno by do budúcna neuškodilo menej lipnúť na svojich modlách a troška popustiť uzdu fantázie. Potenciál na to WORMROT každopádne majú.

PS: Kompletný album si stiahnete na stránke vydavateľstva Earache.

 2

Phill

Verdikt

Živelný crustujúci grindcore so štipkou deathu a hardcoreu.

Hodnocení

Autor
7 / 10
Redakce
-

Další informace

Sestava

Skladby

  1. No One Gives A Shit
  2. Compulsive Disposition
  3. All Go No Emo
  4. Public Display Of Infection
  5. Overpowered Violence
  6. Semiconscious Godsize Dumbass
  7. Spot A Pathetic
  8. Evolved Into Nothing
  9. Butt Krieg Is Showing
  10. Fucking Fierce So What
  11. Ferocious Bombardment
  12. Principle Of The Puppet Warfare
  13. Deceased Occupation
  14. Waste Of Time
  15. Stench Of Ignorance
  16. Meteor To The Face
  17. Addicts Of Misery
  18. You Suffer But Why Is It My Problem
  19. Erased Existence
  20. Back Stabber Mission Aborted
  21. Destruct The Bastards
  22. Plunged Into Illusions
  23. Manipulation
  24. A Dead Issue
  25. The Final Insult

Diskografie

Noise (EP) (2011)
Dirge (2011)
Abuse (2009)
Bastardphobic (EP) (2008)
Dead (EP) (2007)