C - Underlove

C - Underlove

C - Underlove

C - Underlove

Inštrumentálne koláže kaleidoskopu štýlov naukladali na svoju druhú dlhohrajúcu dosku táborskí C. Skúsená kapela (jej členovia pôsobili v úspešnej formácii WAAWE, klávesy u Céčok obsluhuje Tomáš Cílek z basového kombajnu DEVEROVA CHYBA) sa dnes zhodou okolností čelne stretáva s celosvetovo kulminujúcou vlnou pocitovej (post)rockovej muziky, kladúcej na prvé miesto náladu a atmosféru.

Napriek tomu, ako moderne pôsobí zmes hravých, zvonivých „britských“ gitár (špeciálnu zmienku si zasluhujú „F9HDQ??“ a „Caribig“), súdobej i retro elektroniky či artrockovej psychedelickej hmly – hardcorové korene ostávajú v ideovej rovine – „Underlove“ v mojich očiach čosi chýba. Kým každá z kapiel ustajnených u Silver Rocket nesie svoj nenapodobiteľný vklad do podľa istých kritérií homogénneho, podľa iných rozmanitého portfólia, Céčka znejú tradične – síce v intenciách dnešných trendov, ale bez jednoznačného poznávacieho znamenia (ak zaň nepovažujem zvláštny zvuk, miestami pôsobiaci roztrieštene a potláčajúci dynamiku nahrávky).

C

Viem si predstaviť, akými zbraňami C útočí na koncertoch: repetitívne tanečné figúry s nabaľujúcimi sa motívmi nutkajú poklepávať si do rytmu, ale ani po opakovaných posluchoch sa mi nepodarilo objaviť v nich väčšiu hĺbku a ponoriť sa do nej. Bezstarostná a veselá hudba plynie akoby mimochodom, povšimnutiahodné momenty sa vynárajú znenazdajky a rovnako rýchlo zapadajú do normálu síce príjemnej, ale až príliš ľahko plynúcej muziky bez „háčikov“, ktoré znekľudňujú myseľ a nútia ju vracať sa späť.

Hudba pri ktorej sa ľudia bavia na obidvoch stranách hrany pódia nepotrebuje slová – ďalšia paralela s tanečnou hudbou, na „Underlove“ sa spevu skutočne nedočkáte. Finálne hodnotenie záleží do veľkej miery na očakávaniach: niekomu môže na „Underlove“ chýbať viac vrstiev a viac zvukovej alchýmie, inému môže priamočiarosť a sympaticky jednoduchá pozitívna energia učarovať.

 Přidejte svůj názor

Thorn

Verdikt

Finálne hodnotenie záleží do veľkej miery na očakávaniach: niekomu môže na „Underlove“ chýbať viac vrstiev a viac zvukovej alchýmie, inému môže priamočiarosť a sympaticky jednoduchá pozitívna energia učarovať.

Hodnocení

Autor
6 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 43:26

Produkce: C & Petr Houska
Studio: Free Dim Studio Tábor

freedimension.cz/c

Sestava

Skladby

  1. Entertainer
  2. C Or Not To C...
  3. F9HDQ??
  4. Caribig
  5. Daydreams
  6. Mellow Tron
  7. Cream 39
  8. Underlove
  9. When The Light Starts To Shine Again

Diskografie

Opus Vulgaris (2010)
Underlove (2006)
Universum (2003)
Dep (EP) (2001)