DEVIL YOU KNOW - The Beauty Of Destruction

DEVIL YOU KNOW - The Beauty Of Destruction

DEVIL YOU KNOW - The Beauty Of Destruction

DEVIL YOU KNOW - The Beauty Of Destruction

V případě KILLER BE KILLED jsme mohli vidět ukázku zajímavě poskládané superskupiny, složené z lidí, u krerých by Vás v minulosti ani nenapadlo, že se sejdou ve stejný čas ve stejné zkušebně. DEVIL YOU KNOW jsou podobný případ. Základy tohoto VIP bandu dali dohromady John Sankey (FEAR FACTORY, DIVINE HERESY) a Francesco Artusato (ALL SHALL PERISH). Dvojku záhy doplnil Howard Jones (KILLSWITCH ENGAGE). Na jejich materiálu se jako producent podílel někdejší člen MACHINE HEAD Logan Mader. Papírové předpoklady pro to, aby vznikla výtečná deska se zajímavými lidmi, tu tedy jsou, stejně jako u KILLER BE KILLED. Jenže. Když dva dělají totéž, nikdy to není totéž.

DEVIL YOU KNOW natočili album, ve kterém se snaží o resuscitaci melodického metalcoreu, kde má dvoukytarový zápřah jasně dané své pozice. Dvojšlapka divoce přibíjí sekané riffy, nad kterými druhá kytara vztyčuje nosnou melodii. Po formální stránce vše v pořádku. Celek občas podpoří elektronické dobarvovánky nebo nenápadné samply. V rejstříku kapely jsou i vyloženě rockové možnosti, takže se tu a tam přichází i s melodickými refrény nebo se samostatnými zpěvnými a klidnějšími skladbami typu „For The Dead And Broken“ nebo „It´s Over“, které operují spíše na rockovém, neř metalcorovém poli.

Nic nového pod sluncem. Osvědčený model, který tu byl mnohokrát a slavil úspěch, má jediný problém. Nosné melodie nejsou dost nosné a pěvecké linky jsou jalové a ohrané už při prvním poslechu. DEVIL YOU KNOW stvořili skvěle řemeslně opracovanou desku, která je však plná průměrnosti. Celku chybí jakékoliv charisma. Z mého pohledu bohužel zbytečný superslepenec na tvrděkytarové scéně, který žije jen z několika zajímavých jmen.

 Přidejte svůj názor

RIP
RIP

Hodnocení

Autor
5 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 47:07