BRINGERS OF DISEASE - Gospel Of Pestilence

BRINGERS OF DISEASE - Gospel Of Pestilence

BRINGERS OF DISEASE - Gospel Of Pestilence

BRINGERS OF DISEASE - Gospel Of Pestilence

Už je tomu pár let, co předpovědi počasí slibovaly posun blackmetalového bouřkového mračna od Skandinávie směrem k severní Americe. Deštivá průtrž, která po této migraci zůstala, po sobě zanechala spousty rašících hub. Jak už to chodí, některé vyrostly do krásy, jiné zůstaly bez povšimnutí a jiné se zase nedočkaly ani stádia dospělosti.

Zajímavým fenoménem se jeví být skutečnost, že se černěkovovému šílenství oddává veliký zástup hudebníků, kteří vešli ve známost poněkud jinou žánrovou produkcí. Toto je i případ pětice BRINGERS OF DISEASE. V jejích řadách by sme mohli hledat lidi spojené se jmény jako MOUTH OF THE ARCHITECT anebo NACHTMYSTIUM, což sice v konečněm vyznění této čtyřskladbové kolekce příliš mnoho neznamená, ale určitou pozornost to na tento projekt (?) upoutat dokáže.

V zásadě máme co dělat se standardně odvedenou prací, která jen sotva překvapí. Formálně je vše v nejlepším pořádku. Sypačky se střídají se středními tempy, patřičně „zlá“ atmosféra je cítit od samého počátku a těch téměř 25 minut uteče bez nějakého většího klopýtnutí. Zvukově lze rovněž hovořit o solidní a čisté práci, doba bakelitových veleděl je už (snad) v nenávratnu. Chybí však více charismatu, osobitosti a vůbec schopnosti vymanit se z davu podobně znějících nahrávek. O „Gospel Of Pestilence“ tak lze prohlásit, že za pozornost určitě stojí, ale když mu ji nevěnujete, o tak tolik zase nepřijdete.

 Přidejte svůj názor

Dalas

Hodnocení

Autor
6 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 24:04

www.myspace.com/praisedeath

Diskografie

Gospel Of Pestilence (EP) (2011)