!T.O.O.H.! - Z vyšší vůle

!T.O.O.H.! - Z vyšší vůle

!T.O.O.H.! - Z vyšší vůle

!T.O.O.H.! - Z vyšší vůle

Né, pomóc... Už jsou tady zase!!! Dvojice šílenců Schizoid a Humanoid udeřili, tentokrát plnohodnotným CD, jež překvapivě nahráli v Doležalově Haciendě za asistence Tondy Rauera. Hmmm... nevím, co kluci berou, ale jejich tvorbu si fakt docela nestíhám. Už jenom obal z pera Humanoida je řádné psycho, gore a umění - prostě jak se říká - tři v jednom!!! Ovšem songů je na kotoučku hned deset. Nazvučit to všechno asi šlo dobře , ale rockový zvuk zde (naštěstí) Hacienda neodvedla.

Ale na druhou stranu asi ani moc nevěděli, co s tím dělat. Je to takové nevýrazné a v pozadí, nevím. Hlavně kytara, která předvádí na grindcore úctyhodné technické vyhrávky, by měla být hutnější a víc vpředu. Takhle v podstatě zaniká dominanta celé kapely. Basa se moc neprosazuje, zato je tu znát vyhranost bicmana Schizoida - to je fakt rychlé a i dost technické. Pohoda, hudebně rozhodně nejdotaženější počin !T.O.O.H.!.

A teď k dominantě bandy - texty! No, na jejich roztomilé příběhy psané v rodném jazyce jsme už zvyklí. Vždy projevovali notnou dávku humoru a ani zde to není jinak. Hned úvodní věc Pošťák aneb Jatka pana Radka vám vyloží příběh krvelačného poštmistra jenž si v pracovní době “dá” jednu stařenku. Tak tady to ještě chápu. I song Nutnost popravy o zbavení se lidských parazitů ještě stíhám. Ale věci typu Eliminace bubnů namrdaných nádob...? No posuďte sami: Okotěné sledovat, je trápit, psychicky deptat. Okotěné sledovat, všechny je zničit. Skutků těch nikdy nelitovat. No kluci sorry, ale nehulíte trochu moc? Stejně tak si nestíhám Sestřel kuželoidních figurek a následné rozstříkání na zebrálním poli. Ehm... ngh.!

A přitom je Schizoid s Humanoidem povedená a jistě přemýšlející dvojka. O tom svědčí i pasáž z věci Z okovů rvaná psýcha: Óóó, v rukou pevné otěže svých chtění chtěl bych mít a vše lidské, nízké, morální na prach rozemlít. A vyblít ten jed, tu nucenou stravu... Pánové, to je Nietzsche jak vystřižený. Ale pryč s filosofií! !T.O.O.H.! a jejich nové CD je skutečně silné kafe. Zvukově ne zrovna dokonalé, ale když si pohrajete s ekvalizérem, je to pohoda. A jejich originální, neotřelý a naprosto šílený technický grind/death je prostě... vyhlazení lidskosti, co říct víc. Okuste, chutná, ale zabíjí!!!

 Přidejte svůj názor

ŠotouŠ

Verdikt

Zvukově ne zrovna dokonalé, ale když si pohrajete s ekvalizérem, je to pohoda. A jejich originální, neotřelý a naprosto šílený technický grind/death je prostě... vyhlazení lidskosti, co říct víc. Okuste, chutná, ale zabíjí!!!

Hodnocení

Autor
-
Redakce
-
Čtenáři
6,6 / 10

Další informace

Stopáž: 33:00

Produkce: !T.O.O.H.!
Studio: Hacienda, Žirovnice (CZE)

Kontakt: Schizoid Veselý, Kanín 53, 289 07 Libice nad Cidlinou, Česká Republika

Sestava

Skladby

  1. POŠŤÁK (aneb jatka pana Radka)
  2. NEŠTĚSTÍ
  3. ELIMINACE BUBNŮ NAMRDANÝCH NÁDOB
  4. Z VYŠŠÍ VŮLE
  5. TAK A NE JINAK
  6. PYKAT & CHCÍPAT
  7. NUTNOST POPRAVY
  8. SESTŘEL KUŽELOIDNÍCH FIGUREK A NÁSLEDNÉ ROZSTŘÍKÁNÍ NA ZEBRÁLNÍM POLI
  9. Z OKOVŮ RVANÁ PSÝCHA

Diskografie

Order And Punishment (2005)
Pod vládou biče (2002)
Z vyšší vůle (2000)
Live in Prosek (1998)
Sen to není, nesmí (demo) (1997)
Vy kusy mrdacího masa (demo) (1995)