DRUGS OF FAITH - Corroded

DRUGS OF FAITH - Corroded

DRUGS OF FAITH - Corroded

DRUGS OF FAITH - Corroded

Trio z Virginie tak trocha klame telom. Vďaka tomu, že je táto kapela personálne spätá so spolkami ako AGORAPHOBIC NOSEBLEED a ENEMY SOIL, býva často formálne zaraďovaná do smeru grindcore. To ale nie je celkom vhodné označenie, pretože DRUGS OF FAITH sú vskutku „nadžánrová“ záležitosť. Na typicky grindovú bandu sú až príliš prešibaní.

Nový album „Corroded“ je toho dôkazom. Fundamentom na ňom síce zostáva grindcore, avšak DRUGS OF FAITH sa doň snažia zamiešať aj vplyvy, ktoré s týmto štýlom zdanlivo nesúvisia - niekedy až na úkor zbesilých a agresívnych pasáží.

DRUGS OF FAITH

Prvé, čo rezonuje hneď v úvode „Corroded“, je priam rockový zvuk nahrávky, ktorý má od hrubého grindového ideálu dosť ďaleko. Okrem toho sa DRUGS OF FAITH poriadne pohrali s „nazvučením“ svojich nástrojov. Taryna basgitara s priam kovovým zvukom je primerane pozdvihnutá nad ostatné inštrumenty a spolu s bicími, ktoré miestami až jazzovo „cinkajú“ (poprosím nebrať doslovne), vytvárajú skvelú rytmickú sekciu.

Spev je ďalším zvláštnym znakom hudby DRUGS OF FAITH. Na grindového frontmana spieva Richard mnohokrát veľmi uvoľnene. A aj keď sa občas nechá uniesť, jeho vokál znie civilne a ide skôr o akýsi trhano-hovorený hardcoreový prejav. Samozrejme, v rýchlejších a drsnejších pasážach vie potom Richard aj poriadne pritvrdiť.

Johnson sa zo svojej gitary snaží vyťažiť čo najrôznejšie varianty zvuku. Miestami znejú DRUGS OF FAITH ako klon UNSANE, občas ako rafinovaný post-hardcore a niekedy ako NAPALM DEATH z roku 2000. Každopádne si zachovávajú vlastnú tvár a, ako som už spomínal, na grindcore skupinu znejú až príliš originálne. A aby som nezabudol, coververzia piesne od HIS HERO IS GONE naspievaná JR Hayesom z PIG DESTROYER sa náramne podarila.

 3

Phill

Verdikt

Rezký rockujúci „grindcore“.

Hodnocení

Autor
7,5 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 26:36

Produkce: Kevin Bernsten
Studio: Developing Nations

www.drugsoffaith.com

Sestava

Skladby

  1. Greyed Out
  2. Foreign Climates
  3. Race To The End
  4. Hidden Costs
  5. Giveaway
  6. Anemic
  7. Vignette
  8. No We Can't
  9. Untitled
  10. Checkers
  11. Sight Unseen
  12. Farewell Kiss
  13. Hinges
  14. The Age Of Reason

Diskografie

Corroded (2011)
Antigama / Drugs Of Faith (Split) (2007)
Drugs Of Faith (2006)