NEURAXIS - Truth Beyond...

NEURAXIS - Truth Beyond...

NEURAXIS - Truth Beyond...

NEURAXIS - Truth Beyond...

NEURAXISOno je těžké pořád vypisovat chválu na kapely, které jsou technicky a skladatelsky natolik na výši, že používat dokola slova jako virtuózní, ultrarychlý, enormní a podobně je prostě nuda. Co tedy vlastně psát o kapele, která dokáže úžasně vepsat své instrumentální vlohy v dech beroucí muziku? Proč vlastně tito pánové nehrají radši někde v komerčně vděčnějších tělesech? No asi mají pocit, že jim právě death/grind dává možnost se muzikantsky vyřádit tam, kde to posluchačsky přistupnější žánry zkrátka nedovolují...

Co do umění skloubit melodiku a atmosféričnost s deathgrindovými postupy mohou NEURAXIS směle konkurovat svým krajanům CRYPTOPSY. Obě kapely jsou pochopitelně svým přístupem odlišné. Prvotina NEURAXIS, nazvaná „Imagery“, po kytarové stránce mnohem víc odkazovala k evropským kořenům kytarového umění pana Stevena Henryho a na tento vklad nezanevřeli ani později. Na „Truth Beyond...“ ovšem své umění po sedmi letech vycizelovali do podoby, která může potěšit nejen milovníka inteligentního, dobře poskládaného a atmosférického death/grindu, ale v podstatě každého, kdo umí docenit kvalitně zahranou muziku.
NEURAXIS sice nemají tak originální nápady jako jejich další krajani GORGUTS, v tom jsou přeci jenom příliš „metaloví“, ale muzika je to skvělá. Jen škoda, že nemám k dispozici texty, protože ty u NEURAXIS narozdíl od valné většiny deathgrindových kapel za muzikou nepokulhávaly ani v nejmenším. Co do provedení CD – produkce pana St-Amanta ze studia Z-Digital Sound (CRYPTOPSY, GORGUTS) je excelentní, obal z dílny Mika Harissona (MISERY INDEX) taky ujde – přesněji řečeno vystihuje otevřenost muziky NEURAXIS. A mimochodem – pokud v poslední době Morbid neměli zrovna šťastnou vydavatelskou ruku, tohle je rozhodně perla jejich firemní stáje.
Skutečně nechápu, proč po NEURAXIS nesáhl některý vlivnější label.

 Přidejte svůj názor

ŠotouŠ

Verdikt

Čtyřicet minut a ani chvilka nudy! Neveříte? Takhle by měl vypadat kvalitní death grind...

Hodnocení

Autor
9,5 / 10
Redakce
-
Čtenáři
8,8 / 10

Další informace

Sestava

Skladby

  1. ...of Divinity
  2. Impulse
  3. Franctionized
  4. Xenobiotic
  5. Reflections
  6. Imagery
  7. Momento
  8. Structures
  9. Mutiny
  10. Essence
  11. Neurasthenic
  12. Truth Beyond Recognition...

Diskografie

Asylon (2011)
The Thin Line Between (2008)
Trilateral Progression (2005)
Truth Beyond... (2003)
A Passage Into Forlorn (2001)
Virtuosity (promo) (1999)
In Silence (promo) (1999)
Imagery (1997)