EQUIRHODONT - Interview

EQUIRHODONT - Interview

Ahoj, jak se vlastně zrodil nápad založit Equirhodonta?
A to je nějaká nová skupina? He he... no dobře... no samozřejmě jsme měli spoustu nápadů, který se nedaly uplatnit u ROOT, to je celkem logický. Když se skládá víc věcí, sejde se víc muzikantů, tak vznikne víc materiálu. To nejsou pochopitelně žádný odpadky, jak sis určitě všiml, ale nehodí se to do tvorby ROOT. Navíc ROOT dělá úplně jinou desku, tak jsme založili EQUIRHODONT – s Ashokem, Igorem a různými hosty.

Co bys mohl říct o sestavě?
Vždyť jsem ji teď jmenoval, ne?:) Ashok tam hraje kytary, Igor basu a já zpívám.

No jasně, ale o těch hostech?
To počítačově skládal dohromady Tudy z kapely ONSET. Tak jsme si to připravili předem, abychom na tom nemuseli moc makat ve studiu. No a ten obstaral všechny klávesy. No a já vždy chtěl, aby mi na desce hrál jako host Georgui Enčev, což je mimo jiné Ashokův učitel.

To ale není Čech, že?
Ne ne, on je Bulhar. A znám ho daleko déle než Ashoka a vždy jsme spolu chtěli někde hrát spolu, tak se to povedlo teď na Equirhodontovi. A taky nejspíš bude hostovat na nové desce ROOT. No a ten můj kámoš, Donald Sparling, toho znám velmi dlouho a já chtěl, aby tu desku navyprávěl, protože jsem jako vypravěče chtěl rodilýho mluvčího a dopadlo to dobře, si myslím...

Proč nehraje v Equirhodontu i Blackie?
To by byl ROOT, nezdá se ti, hele? To je pěkně kravská otázka hehe... to tam klidně napiš, protože na to se ptá každej a kdyby tam byl Evil a Blackie, tak je to ROOT. Tak jsem ti odpověděl, že jsi kráva potrhlá, praštěná hehe.

Jak to bude s koncerty?
Koncerty budou až dáme sestavu dohromady. Teď zkoušíme dalšího bubeníka a uvidíme, protože chci, aby na koncertech zněl EQUIRHODONT stejně jako na desce. S největší pravděpodobností pojedou klávesy ze samplu, protože shánět klávesy se nám už vůbec nechce. A teď se rozhoduje mezi dvěma bubeníkama, jedním z Prahy a jedním z Brna. Ale koncerty budou, to můžu zaručit.

Co bys mohl říct o konceptu, příběhu celého alba?
To je celý na internetu. Dneska má internet každej, takže si to může každej přečíst a navíc tam jsou český překlady. (pozn. autora: vše najdete na stránce http://www.volny.cz/bigbos) To je tak sáhodlouhej příběh, že ho přece nemůžu vyprávět, to bych tady zešílel. Moc dobře víš, jak je to dlouhý. Je to dlouhá sága o Equirhodontovi, který pochází z Kärgëräs. Chtěl jsem, aby to byla pentalogie. Pěticédéčkovej příběh o jeho osudech a tak dál a tak dál. Doufám, že to vyjde.

Co bys mohl říct bližšího o samotné postavě mýtického mága?
To je VELKÝ MÁG! To absolutně stačí.

Jak moc velký?
Ten největší, věř mi. Větší než tvůj penis... určitě he he (pozn. autora: neberte vše doslovně:))

Dovedl bys konkrétně přiblížit některé texty tohoto alba, osobně by mě zajímal například „Monolith Of Demons Part One“ nebo „Lake Flower Of Evil“…
Nééé, všechny jsou na cd, všechny jsou na netu, víc už to nejde přiblížit. Je to příběh, jak chceš přibližovat příběh? Je to příběh, je to v podstatě jeden text. Nemůžu z něj vyrvat text a povídat ti o něm. Jsem rád, že to chápete, pane redaktore, prosím vás pěkně. Zajímalo by mě mimochodem vaše IQ.

V devíti letech asi sto třicet he he…
Cože? To je průměrný IQ dělníka u nás. Tak to jsi pěkný průser.

Máš nějaké oblíbené malíře, skladatele, myslitele? Co tě na nich přitahuje?
Ach, Radalf!!! Hehe to je rozhovor jak noha, já se z toho omrdám. Uděluji ti tímto známku čtyři mínus hehe. Já odjakživa uznávám jen Michellangela a Leonarda da Vinci. V té filozofii je toho víc, tam mě zaujal například… jak se kurva jmenoval ten Němec... jo, Schopenhauer. Pak Kant a tak dále. Pak takoví ti řečtí a římští filozofové, ale těch jsou tuny. A pochopitelně miluji historii, takže Alexander Dumas pro mě byl naprostý skvost. A skladatelé Beethoven a Wagner.

Vím, že neposloucháš metal, ale i tak... které kapely máš rád aspoň po osobní stránce?
Kámošů mezi kapelama mám hodně, ale to neznamená, že musím poslouchat jejich muziku. Kámoším se samozřejmě s Polym a s Mozgou z INSANIA, ale jinak to neposlouchám. Kámošů mám fakt tuny.

A teď troška drbů na kterých si někteří určitě smlsnou:). Tvůj názor na nového prezidenta?
Já su spokojenej, nadšenej, nadšenej. Já jsem odjakživa chtěl Klause, a tak tam konečně je. To je jediná rozumně uvažující bytost v tomto státě, která se s nikým nehádá. Klaus, to je uvažující člověk, ekonom a navíc jeden z nejuznávanějších politiků na světě. Navíc ta vizáž, uvidíš jak nás bude reprezentovat ve světě. Kdyby ses podíval na toho Sokola, to bylo neoholený, jakýsi kriminálník. Div že tam nebyl v fantoflích a pyžamu, to by tak sedělo. Ještě že tam je ten Klaus. (To je blbost!!! Uvidíte ty následky!!! – pozn. redakční šotek)

Norskou black metalovou scénu a pálení kostelů?
Já o tom nic nevím, tak co na to mám říct. Mě to nezajímá, ať si vypalujou třeba supermarkety. Já nežiju proto, abych se staral o nějaký dementy.

A chystáš další Equirhodont?
Néé, nejdřív musím natočit sedmičku ROOT, Madness of Graves. A taky chystáme s klukama Kärgëräs 2: Comeback (Pozn. autora: skvělá zpráva pro skalní fans! Něco jako když King Diamond natočil pokračování Abigail). Já se hlavně textově nechci opakovat, takže si musím uspořádat dost věcí.

Jak se ti líbí české rockové magaziny a webziny? Preferuješ některé?
Whaow. Z českých jedině Spark. Vedou to Spark a Whiplash, to jsou ty masové. Ty jsou skvělý a líběj se mi. A z internetu je jasný, že vy vedete. Metalmania je vyhlášená jako absolutní špička, tady vůbec není co řešit. Jsou sice i jiný, například ten Allmetal nebo co, ale já bych řekl, že vy jste takoví nejčerstvější, máte to fakt vychytaný. Sice mě serou některý věci technickýho rázu, ale to jsou fakt detaily. Takže končíme, že jo. Všechny informace o ROOT a EQUIRHODONTU naleznou čtenáři na stránkách ROOT http://www.redblack.cz/root a mejch osobních stránkách http://www.volny.cz/bigbos a pak ještě na různejch neoficiálních stránkách.

Článek prošel pouze částečnou redakční úpravou (nemá cenu s tím cokoli dělat :-))

 33

Radalf

Další informace