NOVINKY

THE.SWITCH

akustické album, nová koncertní show, nový člen i nový klip

Kapela the.switch vznikla na v roce 1996 a od té doby si pomalu ale jistě buduje status velké kapely a špičky svého žánru. Ten by se dal označit jako hardcore crossover s prvky emo-hardcore. O tom, co tahle škatulka vlastně zhruba znamená, je nejlépe se přesvědčit na jejich bandzone profilu (www.bandzone.cz/theswitch), kde si při poslechu skladeb z mp3 přehrávače můžete dojem vytvořit sami. Aktuálně se tam můžete podívat i na exkluzivní premiéru videoklipu k písni Voda je zlá, pocházející z posledního akustického alba OFF (2010).

The.switch hráli v podstatě od svého vzniku až do loňského roku ve stálém složení Štěpán Šatoplet (zpěv/řev), Michal Novák (kytara), Pavel Sovička (basa), Tomáš Hejlík (bicí), v němž si šlapali svou cestičku – prvním podstatným krokem bylo vydání EP Mutual Assured Destruction, které oslovilo nejen řadu fanoušků tvrdé muziky ale i hudební kritiky. Kapela sbírá první věrné fanoušky, vzniká první videoklip k písni Závoj.

Opravdu přelomovým se pro the.switch ovšem stal rok 2004, v němž vyhrála hned dvě prestižní soutěže. Vítězstvím na Broumovské kytaře si čtveřice zajistila účast na prestižním festivale Rock For People, následovala výhra ve finále Jim Beam Music, díky níž se kapele dostalo možnosti odehrát několik velkých koncertů s Davidem Kollerem a jeho Kollerbandem. V tomto roce navíc kapela vydáva regulérní debutové album Beautiful, z nějž pochází jeden z největších hitů kapely, píseň Akvárko, která dodnes patří k publikem vyžadovaným koncertním stálicím.

U příležitosti natáčení klipu právě na skladbu Akvárko také započala plodná spolupráce s Petrem „Krávou“ Ledvinou, poloprofesionálním filmařem a režisérem tohoto i mnoha pozdějších videoklipů, například ke skladbě Peruť z alba Svit (2006). I s tímto albem the.switch sklízejí úspěchy - namátkou fantastické výsledky klipů v pořadu Superpomeranč na ČT 2, celostránkový profil a skladba na přiloženém CD v časopise FILTER, dvoustránkový profil v jubilejním 250. čísle časopisu Rock & Pop, rotace dvou singlů na rádiu Rockzone. Kapela se tak stává špičkou ve svém žánru, vytrvale koncertuje po celé České Republice a pokračuje v tvrdé práci.

V roce 2008 se the.switch dostali mezi 12 nejlepších kapel z 4.000 přihlášených v mezinárodní soutěži Bodog Battle pořádané v Německu. Vznikla také první část trojdílné série Na dosah, druhý díl vyšel v roce 2009. V roce 2010 pak the.switch přišli se speciálním projektem – převedením svého repertoáru do akustické podoby za pomoci rozličných spřátelených muzikantů (Radek Škarohlíd z Hentai Corporation, Michal Šupák z Charlie Straight, David Weingartner z X-Left To Die a Ondřej Tyleček z Hyperion). Vyprodaný koncert v Malostranské besedě sklidil nadšené kritiky a dal tak posléze vzniknout akustickému albu OFF, které je kompilátem toho nejlepšího, co dosud kapela vytvořila, v novém kabátě.
A když už se kapela pustila do nových postupů, rozhodla se pozměnit i sama sebe. V současné době přibyl do skupiny pátý člen – Vanja z pražských post-hardcorových FDK. Společně s jeho druhou kytarou oživilo zvuk kapely využití elektroniky a nová technika, takže si na koncertech můžete vychutnat precizní zvuk hodný zahraničních kapel a emotivní atmosféru podpořenou českými texty a uhrančivým výrazem zpěváka.

Nyní se the.switch soustředí na přípravu třetí části Na Dosah, kde by měl dostat víc prostoru zmiňovaný pátý člen, a zároveň přicházejí s videoklipem k písni Voda je zlá, který je malou ochutnávkou právě z alba OFF a zároveň pokračováním spolupráce s filmařem Krávou. Klip vznikl během jednoho nedělního odpoledne v prostorech pražského metra a kromě samotných členů kapely si v něm zahráli i někteří fanoušci. Jak zní a vypadá nejnovější produkce jedné z nejlepších českých tvrdých kapel se tak můžete přesvědčit hned teď  (http://bandzone.cz/premiera).

RIP

Zveřejněno: Pondělí, 11. července 2011

Poslední novinky související s THE.SWITCH

THE.SWITCH - Ikoničtí crossoveroví the.switch vyrážejí po několika letech na klubové turné! ... [Čtvrtek, 21. března 2024]
THE.SWITCH - Ikoničtí crossoveroví the.switch vyrážejí po několika letech na klubové turné! ... [Neděle, 4. února 2024]
THE.SWITCH - vydali minulý pátek novou desku "Skrytý místa" (Red Head Records). ... [Úterý, 14. listopadu 2023]
THE.SWITCH - "The.Switch opět vydávají nový singl a opět rovnou s klipem! ... [Pondělí, 27. března 2023]
THE.SWITCH - "The.Switch vydávají nový singl Pravda, tentokrát rovnou s klipem! Kapela dle slibu svým věrným fans pokračuje ve vydávání singlů... ... [Čtvrtek, 2. června 2022]


Vyhledat THE.SWITCH na webu Metalopolis