WOLVES LIKE US - Black Soul Choir

WOLVES LIKE US - Black Soul Choir

WOLVES LIKE US - Black Soul Choir

WOLVES LIKE US - Black Soul Choir

Přiznám se, že takovýto obrat jsem u WOLVES LIKE US věru příliš nečekal. Norská skupina se do povědomí zapsala jako ostrá a zároveň silně k melodiím inklinující partička, které především nejsou cizí jak hardcore tak ani punk. Letos se však věci poněkud nepředpokládaně mění. Není to však až tak dramatické, jak by se mohlo z úvodních slov zdát. Pouze a zkrátka máme tu čest s dalším prudším odbočením po značce „melodie“.

Velice zdařilý debut norských „Late Love“ nabídnul umně namíchaný koktejl řízných kytarových riffů a nakřáplého vokálu frontmana Larse. Desku však zdobily především chytlavé melodické motivy a perfektně sednoucí klubová atmosféra. Bylo tedu na co navazovat a je zjevné, že se skupina rozhodla pevně podchytit své nejsilnější stránky. Album pojmenované „Black Soul Choir“ tak nejspíš leckoho překvapí místy až velmi odvážným flirtováním s mainstreamovým rockem.

WOLVES LIKE US

Produkčně se však naprosto plynule navazuje na debut. Kytary nepřestávají patřičně řezat, sem tam si dokonce, na rozdíl od minulosti, decentně zasólují a taktéž ani vokální projev Larse nedoznává zpočátku přílišných změn. Ty se ale naplno ukáží jakmile příjdou na řadu písně s jednoznačnými hitovými ambicemi.

Není divu, že k „I Don`t Need To Be Forgiven“ byl ještě před vydáním desky natočen i „sportovně“ naladěný videoklip, když tato volba nemohla být logičtější. Jednoduchý přímočarý marš ve sloce vystřídá zvolňující rytmus v refrénu, který nechává vyniknout chytlavému refrénu, jenž si bezpochyby bude se skupinou pozpěvovat celý narvaný klub (anebo snad už stadion?).

WOLVES LIKE US si opět nic moc nekomplikují. Hbitě využívají letité mustry, skladby komponují s jasně nataženým ukazovákem směrem do publika a celkově v tomto směru od nich nelze čekat žádné novoty. Ani dramaturgie alba nijak nevybočuje, když střídá jasné hitové pecky (již zmiňovaná „I Don`t Need To Be Forgiven“ anebo vynikající a rytmicky strhující „Dig With Your Hands“) s písněmi, jež trochu uvolní předchozím děním nahromaděnou energii a připraví půdu pro další hitový nálet (instrumentální „A Wish Of Fools“ či starého ducha grunge vyvolávající „Lovescareds“).

Útok na (nejen) norská rádia hrající inteligentní a vkusnou rockovou muziku pro širší obecenstvo byl tímto hlasitě zahájen. Tato sympatická kapela se však o svůj díl slávy nehlásí nijak neodbytně ani se zapomenutou nohou ve dveřích. Její nová deska i navzdory prvotnímu překvapení a hlavně po důsledném průzkumu předsi jen poměrně jasně obhajuje svoji existenci i evoluční proces, jenž jí předcházel. A především znovu a opakovaně servíruje na zlatém podnose více než dobrý a v nejlepším slova smyslu nekomplikovaný poslech.

 Přidejte svůj názor

Dalas

Verdikt

Moc dobrá rocková deska.

Hodnocení

Autor
7,5 / 10
Redakce
7,5 / 10

Další informace

Produkce: Mike Hartung
Studio: Propeller Studios, Oslo

https://www.facebook.com/wolveslikeusss

Sestava

Skladby

  1. Days of Ignorance
  2. Three Poisons
  3. I Don't Need To Be Forgiven
  4. A Wish of Fools
  5. When Will We Ever Sleep
  6. Your Word is Law
  7. Dig With Your Hand
  8. Lovescared
  9. Under
  10. We Were Blood
  11. Thanatos Wins Again

Diskografie

Black Soul Choir (2014)
Late Love (2011)

Jiné pohledy

7,5 / 10
V Nórsku sa v súčasnosti darí bradatým, potetovaným a skrz-naskrz štýlovým muzikantom.

Sympaťáci WOLVES LIKE US ponechali tvrdosť a blackmetalovú besnotu kolegom z KVELERTAK, s chuťou objavujú miestami až nečakané melodické zákutia.

Ak by na svoju novinku narúbali ešte viac hitoviek, aj hodnotenie by bolo vyššie.

Ale je to príjemné počúvanie, to bez debaty.
Rudi | 12. března 2014