JOSEFSTADT 2021 - Šesť radostí a starostí prvého dňa

JOSEFSTADT 2021 - Šesť radostí a starostí prvého dňa

JOSEFSTADT 2021 - Šesť radostí a starostí prvého dňa

JOSEFSTADT 2021 - Šesť radostí a starostí prvého dňa

Je to krásny pocit, vyraziť opäť na festival. Veľké radosti malého Brutal Assaultu sa začali už v prvý deň. A žiaľ aj starosti.

1. Palec hore organizátorom, že sa do toho pustili. Podarilo sa im pripraviť zrejme to najlepšie a najpríjemnejšie, čo sa za súčasných okolností a podmienok dalo. Stály návštevník festivalu má hrejivý pocit z dobre známej Pevnosti; tri až štyri tisícky návštevníkov vytvárajú dojem tak akurát preplneného areálu. A kapely hrajú ako o život.

2. DISTANT rozhúpali festival!

Mám taký súkromný záväzok, snažím sa nesledovať koncerty v spoločnosti hudobníkov. Dokážu mať vždy (trefné a správne) poznámky, ktoré mi dokonale pokazia zážitok. Kolega RIP z pozície fundovanej rytmickej mašiny lamentoval, že to slovensko-holandskej úderke DISTANT nehoupe! Zrejme mal pravdu, zohratosť miestami pokrivkávala, ale naplno to vyrovnávala energia a radosť z veľkého koncertu pre pekných pár stoviek nadšených fanúšikov. Bonusom navyše bolo moderovanie v slovenčine, ktoré vďaka Alanovmu nezameniteľnému hlasu okamžite pridávalo dobre známu atmosféru petržalského podsvetia. TATROFKA200025000!
DISTANT
3. Octagon dýcha!

Mal som trochu obavy, ako zvládne najmenšie priestranstvo s pódiom uprostred Pevnosti svoju tohtoročnú, oveľa dôstojnejšiu úlohu. Zbytočne. Zatiaľ sa nekonali žiadne tlačenice ako po minulé roky a veľkou novinkou sú otvorené steny zo strany niekdajšieho autogramového priestoru. Niekoľko desiatok fanúšikov tak môže sledovať koncerty pekne zhora a mať kapelu ako na dlani.

4. Zvuk na hlavnom pódiu

V priebehu prvého dňa bol značne nevyrovnaný. Nespomínam si, že by som niekedy na Brutal Assaulte utiekol z koncertu, lebo mi je fyzicky nepríjemne zo zvuku - teraz sa mi to, žiaľ, stalo pri DECAPITATED. Očití svedkovia mi potvrdili, že zlý zvuk pochoval aj koncert HARAKIRI FOR THE SKY. Snáď sa to v priebehu festivalu upraví a ustáli. Že sa to dá, dokázali poľskí deathmetaloví velikáni.
HARAKIRI FOR THE SKY
5. DE PROFUNDIS!

Márne pátram v pamäti, kedy naposledy ma VADER takto veľmi bavili. Možno niekedy v roku 2007 na Orava Rock Feste, to už je veru pekných pár rokov. Zrejme to bolo mojím hladom po dobrých koncertoch a určite aj tým, že si abnormálne nadupaná súčasná zostava kapely za základnú kostru svojho setu zvolila najlepší album svojej bohatej diskografie. A zahrali ho kompletne od začiatku do konca. A v závere k nemu pridali hitovice Carnal a Wings a bolo vymaľované. Pri hymnickom vaderovskom pochode zo Star Wars som po prvom dni odchádzal viac než spokojní. Jeden z vrcholov celého festivalu, to je jasné už teraz.

6. Tiene plameňov

Nebol to príjemný pocit. Keď sme vychádzali z útrob Pevnosti po podarenom koncerte domácej blackmetalovej veličiny okolo Lorda Morbivoda, na hlavnom priestranstve oddychovej lúky stáli tri hasičské autá a sanitka. Netreba byť žiadny Sherlock, aby vám bolo jasné, že zrejme horel niektorý zo stánkov s jedlom. Aj takéto nešťastné udalosti zrejme musia mať v histórii obľúbeného festivalu svoju premiéru. A to je Piatok trinásteho až dnes.

Fotografie: https://www.facebook.com/brutalassault.cz


Obrázek_3

 1

Rudi

Další informace