WOLVSERPENT - Aporia​:​Kāla​:​Ananta

WOLVSERPENT - Aporia​:​Kāla​:​Ananta

WOLVSERPENT - Aporia​:​Kāla​:​Ananta

WOLVSERPENT - Aporia​:​Kāla​:​Ananta

Tuhle hudbu určitě neposlouchejte pod vlivem návykových látek. Nebo se zblázníte. Vážně. I za střízliva se vám v mozku při poslechu WOLVSERPENT roztočí kolečka, o jejichž existenci jste nikdy v minulosti netušili. V některých místech se vám vyplaví adrenalin a pocítíte, že tahle hudba začíná být nebezpečná.

„Aporia:Kāla:Ananta“ je soundtrackem plným plíživé nejistoty, děsu a temnoty, který žije svým vlastním životem. Čtyřicet a půl minuty mrazivého inferna. Teskné smyčce vás na počátku doprovodí do propasti, která vás nemilosrdně vyplivne v dronovém pekle. Epický sountrack se mění v hororovou tryznu, která na vás útočí ze všech stran. V tu chvíli nevnímáte žánry. Je jedno jestli je to ambient, doom metal, drone, black nebo něco úplně jiného. Nevnímáte to. Až na konci toto čiré zlo, tvořené zvukem, začíná nabývat kontur, které balancují na hraně noisu a ambientu. To už zase víte, že jen posloucháte hudbu.

WOLVSERPENT natočili materiál, který se vyplatí poslouchat s jistou dávkou soustředění, protože má sílu vás semlít na prach, a to se mi v poslední době často u nových desek nestává. Stejně tak jako má silná melodická místa, obsahuje pro běžného smrtelníka i těžce stravitelné plochy. Ale pokud už vás chytne do své pasti, troufám si říci, že neuniknete. V historii této dvojky z Idaho jde o bezkonkurenčně nejdelší počin a jako celek funguje skvěle.

 4

RIP
RIP

Hodnocení

Autor
7,5 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 40:30

wolvserpent.bandcamp.com

Diskografie

Aporia​:​Kāla​:​Ananta (2016)
Antahkarana (2013)
Perigaea (Demo) (2012)