V HLAVĚ - Návrat Pixaru v plné síle

V HLAVĚ - Návrat Pixaru v plné síle

V HLAVĚ - Návrat Pixaru v plné síle

V HLAVĚ - Návrat Pixaru v plné síle

Asi jsem se v kině ještě nesmál tak, abych rušil ostatní. Asi mě u kresleného filmu ještě nikdy nerušili plačící dospělí pofrkávající do kapesníků. Asi jsem za posledních sedm let neviděl lepší pixarovku. Asi jsem nikdy neviděl horší pixarovský předfilm.

Film o tom, jak v hlavě jedenáctileté holčičky dovádí pět základních emocí, jež řídí chování i všech ostatních. Mimochodem prostřednictvím bojůvek o řídící panel ve velíně. V hlavě je výjimečný animák. V některých ohledech i sofistikovaný, je znát, že scénáristé načetli spoustu knih a najali psychology i psychiatry. Svět hlavy vykreslený s vtipem a obrovskou tvůrčí invencí. Chtěl bych vidět víc.  Bylo více než zábavné nahlédnout na okamžik do hlav i jiným, než hlavní hrdince. A skončit právě ve chvíli, kdy nastupuje puberta? To přeci nejde! Navíc, když mě nejvíce rozsekaly závěrečné titulky, při nichž se podíváte do mozkovny i některým domácím mazlíčkům. Chci vidět víc!

 7

RIP
RIP

Hodnocení

Autor
9 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 102

Inside Out
SK název V hlave
USA, 2015

Režie: Pete Docter, Ronaldo Del Carmen
Scénář: Pete Docter, Ronaldo Del Carmen, Meg LeFauve, Josh Cooley
Hudba: Michael Giacchino
Hrají: Diane Lane, Amy Poehler, Mindy Kaling, Bill Hader, Kyle MacLachlan, Phyllis Smith, Lewis Black, Richard Kind, Jess Harnell, Carlos Alazraqui, Frank Oz, Paula Poundstone, Bobby Moynihan, Josh Cooley, Flea, John Ratzenberger, Rashida Jones

www.pixar.com/