INGROWING - Suicide Binary Reflections

INGROWING - Suicide Binary Reflections

INGROWING - Suicide Binary Reflections

INGROWING - Suicide Binary Reflections

Vlakinovci loni v létě opět udeřili... A proč to rovnou neříct, když je to pravda: Ingrowing po letech pilné práce a degustace všemožných likérků dozráli v kapelu první ligy. Už mají svůj ksicht, už umějí tvořit chytlavé a zapamatovatelné motivy, už jsou sví... Tedy takhle – ne že by předtím nebyli, ale Suicide... je podle mne prvním zásekem, se kterým můžou být Vlakinovci spokojení jako po stránce hudební, tak i zvukové. Je to jednoduše vyzrálá a dotažená záležitost, což pro každého grindového zasvěcence znamená, že už tohle album má dávno doma. A pokud náhodou ne, tak vězte, že ho mít vbrzku budete, pokud se vám Ingrowing aspoň trochu líbí. A kecy, že už to nejni grajnd a že zdetovatěli – no, budiž, je to pravda, pokud jako posun k deathmetalu chápete i fakt, že se někdo naučí líp hrát.
Zejména bicmena Zbyňu nelze než obrovsky pochválit, od Cyberspace udělal opravdu velký pokrok. Díky tomu jsou taky Ingrowing rytmicky dotažení a tím přehlednější a o mnoho údernější. Své tu pochopitelně udělal i kvalitní zvuk z Hostivaře - hutnost strunných inštrumentů je obdivuhodná. Skutečně výjimečnou kapitolou jsou texty, ve kterých se opět Vlakin spolehl na kamaráda Chymuse. A Chymus je hlavička chytrá, otevřená a schopná vytvářet neobyčejně bizarní vize (nepsal jsem tohle už někdy?). Žádné gore nesmysly, ale představy stavící v zásadě na kombinaci psychogore a kyberpunku (to je teda blábol...). Je to něco úplně jiného, než jeho poševní výtěry z Isacaarum. Navíc je Chymus vybaven obdivuhodně bizarní slovní zásobou a tak jsou jeho výtvory v angličtině skutečně působivé a dodávají Ingrowing nesporný punc originality. Co na tom, že Vlakin většinu textů odchrchle a spolyká? Vlakinovo vokální charisma je taktéž nespornou součástí Ingrowing a na téhle desce se pan Staněk skutečně se svými hlasivkami vyřádil (a jeho kamarádi taky).

Kromě hodně vypalovacích grindovek tu najdete i veselou recesi, v níž se Ingrowing vypořádávají se svými nepřáteli /hihi.../ - D.C. Sucks... Mně osobně se nejvíc zamlouvá zrovna věc, která z celého konceptu trochu vybočuje, totiž valivá Hyperspace Souls. Ale dobrá je celá deska, je jen na vás, který ze servírovaných kyberchodů si zvolíte. Jen Vlakinovi neříkejte, že ten obal je kopírka Exhumed, on to nemá rád... Ještě že to dopadlo takhle. Kdyby na ten obal dali ty fotky binárně, jak se to původně plánovalo, mohli by mít Ingrowing s rozšiřováním desky docela problémy hihi... (to je jen takový rébus pro chytré hlavičky - za řešení vám pošlu lízátko!). Papa...

 Přidejte svůj názor

ŠotouŠ

Hodnocení

Autor
9 / 10
Redakce
-
Čtenáři
8,3 / 10

Další informace

Stopáž: 33:47

www.obscene.cz

Skladby

  1. Suicide...
  2. Binary Reflections
  3. Dreams Torn Asunder
  4. Chemical Emotions
  5. Ethereality Section
  6. Enigmatism
  7. Cryogenics
  8. Biomechanized Earthflutes
  9. Deflated
  10. D.C. Sucks!!!
  11. Hypespace Souls
  12. Demodeus
  13. The Onerous Physical
  14. ... Successful

Diskografie

Ætherpartus (EP) (2009)
Cloned & Enforced (2006)
To Clone And To Enforce (split s EXHUMED) (2006)
Sunrape (2003)
Suicide Binary Reflections (2001)
Ingrowing/Impetigo (split) (1999)
Cyberspace (1998)
Perverted Look At The World (1996)