SINCE THE FLOOD - Valor And Vengeance

SINCE THE FLOOD - Valor And Vengeance

SINCE THE FLOOD - Valor And Vengeance

SINCE THE FLOOD - Valor And Vengeance

V podstate nejde o nový album, to len Metal Blade uznali kvality energickej pätice za hodné propagácie aj v Európe, takže ich debutové a zatiaľ jediné dlhohrajúce dielo z roku 2003 nachádza cestu na starý kontinent, kde má HC tiež svoje početné publikum. Spomínaný debut vychádza pod záštitou labelu Ironclad, patriaceho frontmanovi nie neznámych UNEARTH – Trevorovi Phippsovi.

Samotný fakt, že „Valor And Vengeance“ je materiál ešte z roku 2003, má za následok to, že máme doSINCE THE FLOOD činenia s trošku odlišným kovovým HC, než akým sú súčasné hybridné nahrávky fešákov tlačených do škatuľky NWOAHM. SINCE THE FLOOD však nezamrzli len u jedného zdroja inšpirácie a svoju produkciu obohacujú viacerými prvkami, avšak v porovnaní so súčasnými módnymi veličinami tak robia oveľa šikovnejšie a citlivejšie. Základom tak zostáva silne metalové a brutálne HC na spôsob súputníkov HATEBREED, avšak pestrejšie a bohatšie na melodické spestrenia. Odkazy na klasické NYHC formácie z prvej polovice deväťdesiatych rokov typu „Valor And Vengeance“ s mimoriadne silným textom, striedajú veci na spôsob „These Scars“ so švédskym melodickým drhnutím strún z pred-IN FLAMES éry (čo kapelu celkom sympaticky stavia mimo ostatné súčasné veci) a neraz sa v gitarových vyhrávkach odviažu k atypicky rockovo hravým linkám. „In My Way“ zdobí rýchla rytmika v štýle veteránov SICK OF IT ALL striedaná pomalším skákavými tempami. Praveké Švédsko opäť povstáva v rýchlych pasážach šiestej „The Only Way“, v ďalších skladbách dôjde aj na postupy typické starším PRO-PAIN. Rozumná dĺžka jednotlivých vecí chráni pred monotónnosťou. Aj záverečné skladby albumu neuberajú SINCE THE FLOOD z energie, zúrivosti a i textového odhodlania čeliť špine všedného dňa. Na záver CD našla cestu ako bonus oproti pôvodnej verzii aj nová rýchlovka „Laid To Rest“.

SINCE THE FLOODUvádzanie známejších mien v súvislosti s hudbou SINCE THE FLOOD tento krát nie je vytýkanie, skôr naopak – práve „Valor And Vengeance“ je albumom, kde nižšiu mieru originality zatieni mimoriadne nasadenie, uveriteľná láska k svojmu štýlu a z každej skladby sršiaci entuziazmus, ale i hudobná zložka predsa len odlišujúca potetovaný kvintet od kolegov zo stajne Metal Blade. SINCE THE FLOOD túto jeseň vymetajú európske kluby s dnes už veteránmi MADBALL spolu so SWORN ENEMY, čo sľubuje aj podľa záznamu pódiového podania dvojice „Valor And Vengeance“ a „24K“ silný zážitok porovnateľný s dvojhodinovkou strávenou v posilovni.

 Přidejte svůj názor

Radicalcut

Verdikt

Nižšiu mieru originality zatieni mimoriadne nasadenie, uveriteľná láska k svojmu štýlu a z každej skladby sršiaci entuziazmus, ale i hudobná zložka predsa len odlišujúca potetovaný kvintet od kolegov zo stajne Metal Blade.

Hodnocení

Autor
7 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 31:42

www.sincetheflood.com

Sestava

Skladby

  1. Valor And Vengeance
  2. These Scars
  3. In My Way
  4. 24K
  5. Up In Arms
  6. The Only Way
  7. In My Eyes
  8. Enough Said
  9. For Today
  10. This World Is Dead To Me

Diskografie

Valor And Vengeance (2005)