FOUR SEATS FOUR INVALIDES - Defy

FOUR SEATS FOUR INVALIDES - Defy

FOUR SEATS FOUR INVALIDES - Defy

FOUR SEATS FOUR INVALIDES - Defy

Pravda, tentokráte nebudeme pojednávat o zrovna horké novince, ale abychom dostáli své zpravodajské povinnosti vůči domácí scéně, představme si prozatím poslední studiový materiál mosteckých FOUR SEATS FOUR INVALIDES (dále jen F.S.F.I.).

S připuštěním skutečnosti, že průvodní promoleták k nahrávce jsem ztratil ještě dříve, než došlo k sepsání této recenze, musím konstatovat, že s tvorbou těchto (můžeme říci už veteránů - 13 let na scéně) jsem obeznámen jen velmi zběžně, a to formou jejich jednoskladbového příspěvku na kompilaci „Temno 2“. Dá se říct, že „Defy“ pokračuje v započaté cestě mosteckých, která si to hezky štráduje po již vyšlapaných grindových chodníčcích s občasnou zastávkou u HC odpočívadla. Tentokráte je ovšem v podobě mnoha nasamplovaných smyček zcela patrná snaha o určité oživení zažilých konvencí, byť i v tomto směru se nejedná o žádnou revoluci. Zvuk bicího automatu, o jehož programování se postaral Ubina (m.j. také člen městských souputníků z CONTRASTIC), je v některých momentech znát až příliš. Na druhou stranu je potřeba ocenit, že jednotlivé skladby disponují hned několika rytmickými motivy, od houpaček až po klasické sypačky, díky čemuž se poslech „Defy“ nestává jen jednotvárnou grindovou nudou. Naopak, myslím si, že v rámci svého žánru se jedná o nahrávku poutavou a svým způsobem i chytlavou.

F.S.F.I. v tom mají zkrátka jasno. Na nic si nehrají a i přes kritické texty se rozhodně nestaví do pozice mesiášů a očividně jim nechybí ani pořádná dávka nadhledu. Prostě v tomto případě je vše tak, jak má být. Zkrátka žádný zázrak, nýbrž solidně zvládnutý standard.

 Přidejte svůj názor

Dalas

Hodnocení

Autor
6 / 10
Redakce
-

Další informace

Produkce: FOUR SEATS FOUR INVALIDES

Sestava

Skladby

  1. Sstsirorretoib
  2. Press My Life
  3. Dirty Hands On Powerfull
  4. Bastard's Billboard
  5. Megashock
  6. Medial Massage
  7. Distress
  8. Corrosive
  9. Chemopheles
  10. Hideousness Coming From Deepness
  11. Hot Zone
  12. Stoned By Horror
  13. Midnight Shit City
  14. Wormz
  15. Streeball Violence
  16. Chemofeles (Rehearsal Session)

Diskografie

Defy (2003)
Biovirus (2000)
Split s MINDLFAIR (1998)
Livestock (EP) (1998)
Blast! (1996)
Hiromost (MC) (1993)