SAVEYOURSELF - Demo

SAVEYOURSELF - Demo

SAVEYOURSELF - Demo

SAVEYOURSELF - Demo

SAVEYOURSELFSAVEYOURSELF je zoskupenie mladých českých muzikantov, ktorí si svoje počiatky odkrútili v kapelkách s krásnymi názvami JINÁ ŘEKA, ŽROUTI PROUDU, HANIBAL LECTER a MASNE BRUTWAN. Minulý rok v januári sa dalo dokopy zdravé jadro okolo gitaristu Vítězslava, v septembri sa za mikrofón postavil Tom z REVOLT MIND a už v októbri vzniká prvé demo.

SAVEYOURSELF kolíšu na rozhraní HC a grunge so štipkou punkovej energie. Keď v úvodnej „No Bloom“ vystrihne spevák „cobainovskú“ slohu nasledovanú zaujímavým refrénom, zdá sa byť všetko v najlepšom poriadku. Žiaľ, „No Bloom“ je to jediné, čo sa kapele z jej aktuálneho materiálu ako-tak podarilo. Nešťastný „refrén-nerefrén“ dvojky „Refresh“ mi pripomenul scénu v „Básnikoch“ s Mirečkom a jeho podguráženým „pomilujte, pošpásujte, ale lásku jí neslibujte... “. S tým rozdielom, že „kolegovi z rozvojové země“ to išlo podstatne lepšie.

Až v záverečnej „Wave Of Life“ nachádzam pár momentov, ktoré snáď sú tým pomyselným lúčom presvitajúcim cez hrubé nánosy skladateľskej impotencie. SAVEYOURSELF nimi zároveň naznačujú, že pri správnej konštelácii hviezd by sa raz mohli nasťahovať do suterénu baráku, na streche ktorého veselo hodujú POISON THE WELL a im podobní. V tejto chvíli im k tomu chýba kľúč v podobe lepších nápadov. Obstojné ovládanie nástrojov jednoducho nestačí, keď máte na konte iba jednu podarenú skladbu.

 Přidejte svůj názor

Rudi

Verdikt

Časom by z toho mohol byť zaujímavý HC/grunge/punk, prvému demu však zúfalo chýbajú nápady

Hodnocení

Autor
2 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 15:48

www.saveyourself.wz.cz

Sestava

Skladby

  1. No Bloom
  2. Refresh
  3. Mr. Everyone
  4. Theatre For Others
  5. Wave Of Life

Diskografie

Demo (2004)