IN BATTLE - Welcome To The Battlefield

IN BATTLE - Welcome To The Battlefield

IN BATTLE - Welcome To The Battlefield

IN BATTLE - Welcome To The Battlefield

„This is a fucking killer man, I´m proud to be a part of this album“, nechal sa počuť elitný člen svetovej deathmetalovej smotánky Erik Rutan (MORBID ANGEL, HATE ETERNAL). Nečudo, novinku „Welcome to the Battlefield“ švédskych zabijakov IN BATTLE sám produkoval a v skladbe „Serpents“ si s chuťou vystrihol gitarové sólo.

IN BATTLEJe vskutku zaujímavé, akými metalmorfózami IN BATTLE prešli. Od brutálne rýchleho blacku z bezmenného debutu v roku 1997 cez vikingské obdobie dosky „The Rage of the Northmen“ až po súčasnosť v znamení zrelého a po všetkých stránkach vyšperkovaného death/thrashového pekla. Doska „Welcome to the Battlefield“ sa nahrávala na troch rôznych miestach. Kým bicie, gitary a basa boli zvečnené v dvoch štokholmských štúdiách, rev Mr. Sandina prišiel na rad až po príchode na Floridu pod ochranné krídla pánov Othaniho a Rutana, ktorí sa postarali aj o výsledný zvuk celého diela. Čo si teda máte predstaviť pod „Uvítaním na bojovom poli“? Na svoje si prídu predovšetkým fanúšikovia technicky precíznej a umnej gitarovej hry – Hasse Carlsson (hral aj v DIABOLICAL) je naozaj skvelý – len si vypočujte tie jeho parádne vyhrávky v novej verzii songu „King God“ (nachádzal sa už na MCD „Soul Metamorphosis“ spolu s rovnomennou skladbou).

Zbesilá guľometná paľba rytmického tandemu dvoch F - Frölén & Fjellström v ničom nezaostáva za sofistikovanou hrou svojho vyššie menovaného kolegu. Kým v skladbe „Despoter“ ako keby spevák Sandin spomínal na obdobie, keď boli IN BATTLE posadnutí „Hnevom Severanov“ (zborový refrén v štýle unavených vikingských veslárov), v „Blood Divine“ už nechýba blackový škrekot, nuž a v záverečnej sci-fi brutalitke „Mass Produced Hybrid Humans“ si ide svoje hlasivky doslova vyrevať z hrdla. Pôsobivé! Americký zvukový obal dodáva švédskej oceli zvláštny lesk. Severská škola je tu v priamom strete so zaužívanými U.S. brutal postupmi - pod prsty sa priam tisne škatuľka „DISMEMBER meets HATE ETERNAL“.

Nuž hej, IN BATTLE sa u nových vydavateľov Cold Records/Metal Blade Records uviedli v najlepšom možnom svetle – ako hovorí Erik Rutan, ich nový album je naozaj „fucking killer“!

 26

Rudi

Verdikt

IN BATTLE sa u nových vydavateľov Cold Records/Metal Blade Records uviedli v najlepšom možnom svetle – ako hovorí Erik Rutan, ich nový album je naozaj „fucking killer“!

Hodnocení

Autor
8 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 42:27

Produkce: Erik Rutan

www.in-battle.com

Sestava

Skladby

  1. Shunned By Life
  2. Madness
  3. Eld Jättar
  4. Scorched World
  5. Soul Metamorphosis
  6. Despoter
  7. Serpents
  8. Blood Divine
  9. Stonefaced Mountains
  10. King God
  11. Mass Produced Hybrid Humans

Diskografie

Welcome to the Battlefield (2004)
Soul Metamorphosis (MCD) (2003)
The Rage of the Northmen (1998)
In Battle (1997)