THE DARKNESS - Permission To Land

THE DARKNESS - Permission To Land

THE DARKNESS - Permission To Land

THE DARKNESS - Permission To Land

Tuto (prý) novou hvězdu britského hudebního nebe nelze brát chtě nechtě v žádném případě jako seriózní kapelu. THE DARKNESS se ve své tvorbě snaží zřejmě navodit atmosféru metalových a rockových desek počátku 80. let a dělají to tak nešikovně, až musí pamětníky dávno zašlých časů polévat vzteky horko. THE DARKNESS totiž z tvorby rockových legend toho období berou jen to patetické, povrchní, kýčovité. Tedy lépe řečeno – image, nafrněné pózy a elastické oděvy zůstávají, obsah muziky se však vytrácí. Na celém albu nenaleznete byť jen jediný zajímavý riff, vyhrávku, zpěvovou linku.

THE DARKNESSTHE DARKNESS vzali ty největší klišé dané éry a ještě je ztrojnásobili. Je to patrné zejména na úděsném homosexuálním až téměř „hvězdně pěchotovském“ falzetu zpěváka Justina Hawkinse. Nepamatuji se, že by kdy některý zpěvák zpíval tak strašným způsobem. To, jak tento týpek vpadne do skladby „Get Your Hands Off My Woman“, ve mně vyvolává úděs. Žádná z rockových legend ani méně známých kapel přelomu 70./80. let nikdy nezněla tak klišovitě, prázdně a bezduše jako právě THE DARKNESS. Na desce nechybí dvě povinné nicneříkající balady i razantnější vypalovačky vygradované banálními refrény, které obsahují vždy název dané skladby. Již zmíněné dvě balady jsou na albu jen proto, že tehdy se to také tak dělalo. Co víc, v případě vydání nosiče na klasické LP desce by každá z balad uzavírala jednu ze stran, samozřejmě proto, že se to „tak dříve dělalo“.

Ano vím, existuje i druhý pohled a sice, že THE DARKNESS jsou parodií. V tom případě ovšem musím dodat, že se snad THE DARKNESS chtěli svým o generaci starším předchůdcům za něco pomstít. A tak jelikož se v muzice začátku 80.  let poměrně dobře orientuji a jsem si vědom existence kvalitních rockových souborů v tomto období, vynáším verdikt – „Je třeba oddělit zrno od plev“.

 34

Stray

Verdikt

„Je třeba oddělit zrno od plev“

Hodnocení

Autor
1 / 10
Redakce
-
Čtenáři
5,3 / 10

Další informace

Stopáž: 38:19

Produkce: Pedro Ferreira

www.thedarknessrock.com

Sestava

Skladby

  1. Black Shuck
  2. Get Your Hands Off My Woman
  3. Growing On Me
  4. I Believe In A Thing Called Love
  5. Love Is Only A Feeling
  6. Givin´Up
  7. Stuck In A Rut
  8. Friday Night
  9. Love On The Rocks With No Ice
  10. Holding My Own

Diskografie

Permission To Land (2003)