NOVINKY

NAPALMED

"Jedním z prvních projektů, které vydavatelství NAPALMED (http://napalweb.unas.cz) chystá z kraje roku 2005, by měla být CD-R kompilace česko-slovenských "experimentálních" skupin, projektů a umělců. Název, stejně jako dolaďování obalu, je doposud ve vývoji.
 
Smyslem a cílem nemá být nic jiného, než podpora a propagace nejokrajovějších proudů hudby tohoto odvětví (no-wave, aurální excentrie, click'n'cut, abstraktní elektronika, industrial, minimální zvuk, počítačové manipulace, ambient, zvukový exotismus, hluk, ...).
 
1/ podpora - protože se mi zdá, že se v poslední době objevilo pár projektů, které by společně mohly naplnit nosič a tímto způsobem společně prokypřit pole neorané.
 
2/ propagace - za nejmenší možný peníz (výrobní náklady), představit tuzemským (tj. česko-slovenským) zájemcům jiné hudební obory, kromě těch letitě zaběhnutých. Lidem v cizině naproti tomu prezentovat současnou pozici spodních proudů, existenci jakési "scény" na kterou se mě mnoho lidí dotazuje.
 
Chci Vás tímto požádat, cítíte-li se být takovýmto tvůrcem, tj. členem projektu tvořícího nebo jinak experimentujícího se zvukem, neváhejte se ozvat [napalmed@seznam.cz]. Nejste-li z této sorty, bude samozřejmě více než příjemné pokud dáte vědět lidem ve svém okolí, kteří jsou takto 'postiženi'. Detaily a podmínky jsou v podstatě  technického charakteru a v žádném případě nepůjde o spolufinancování.
 
Titul bude vydán prostřednictvím u NAPALMED rcds v solidně vyhlížejícím (snad?) extra balení. V takovéto podobě bude k dispozici kapelám, distributorům, propagátorům i široké veřejnosti za pouhopouhé výrobní náklady, počítám se zhruba 50,- korunami (max.). Další šíření bude volné (samozřejmě o speciální balení ochuzenější/jednodušší verze), tj. možnost stažení si barevného i černobílého obalu z internetu, MP3 verze tamtéž, rozkopírování původního cédéčka, atd.
 
Skladby nemusí nutně být exkluzivního charakteru, neboť jde hlavně o již zmiňovanou propagaci (slušný zvuk potěší - demo, živák, garáž, domácí studio, atd). Bude-li zájem kapel dostatečný, není problém s fungujícími projekty pokračovat dalšími díly. Pojďme se seznámit, spojit, spolupracovat, něco udělat.
 
Nestanovuji termín uzávěrky, ale rád bych měl veškeré materiály pod střechou do konce února 2005. Prosím, rovnou posílejte audiokazetu, CD-R, CD, MiniDisk a dotazujte se na dodatečné informace. Předem děkuji za vše co pro tuto akci uděláte."
 
RadeK.K. [NAPALMED dist/rcds]
Radek Kopel, Lipova 1123, 434 01 Most, Czech Republic
http://napalweb.unas.cz - napalmed@seznam.cz - 775 318 873
Shnoff

Zveřejněno: Pátek, 4. února 2005

Poslední novinky související s NAPALMED

NAPALMED - "Nové, již čtvrté plnohodnotné album pro Vás nahrála kapela Napalmed ve složení MartiN. ... [Středa, 10. prosince 2008]
NAPALMED - Nové oficiální stránky naleznete na www.napalmed.cz Druhé dva webové profily jsou taktéž aktivní:www. ... [Úterý, 15. dubna 2008]
NAPALMED - NAPALMED - iii (CD, 2008)TŘETÍ (?) ALBUM VE VLASTNÍ PRODUKCI, NAVAZUJÍCÍ NA LINII PŘEDCHOZÍCH DESEK "UP TO THE EARS IN THE TINNITUS" (1997... ... [Sobota, 15. března 2008]
NAPALMED - "Česka kapela improvisovaně-industriální-intensity NAPALMED se probudila z hlubokého spánku a dlouhého ticha. ... [Pondělí, 5. února 2007]
NAPALMED končí - "Takže vyvrcholilo to, co už nějaký čas vřelo pouze pod pokličkou. ... [Středa, 19. ledna 2005]


Vyhledat NAPALMED na webu Metalopolis