NOVINKY

Blackie končí v ROOT

"Zdar ! Po více jak 15 letech jsem se rozhodl z Root definitivně odejít. Důvody jsou prozaické. Nemám další motivaci pro skládání hudby kterou jsem už v minulosti jednou vytvořil. Myslím tím, že jsem prostřednictvím této kapely skrze hudbu sdělil vše, co jsem chtěl a kruh tvoření se tím po (tuším sedmém albu) ´Madness of the Graves´ uzavřel. Kdybych nadále pokračoval, už by to nebylo tak upřimné a přetvařovat se pro pár tisíc, by mi přišlo ubohé. Navíc po posledním sporu s Bigbossem, můj odpor k němu přesáhl hranici snesitelnosti. Mám spoustu hudebních i nehudebních aktivit a práce, zároveň stále méně času, takže v budoucnu se budu věnovat sporadicky pouze svému projektu Cales a eventuelně skládat hudbu pro kámoše z branže. Děkuji klukum z kapely za spolupráci, hraní s takovejma Ďáblama mě bude určitě chybět, ale život jde dál. Děkuji i všem skvělým lidem kteří se podílejí na činnosti kapely. Přeji vám hodně štěstí a zdaru."
Blackie

"Ano, je to tak. Petr Blackie Hošek odešel. Pravdou je, že se již rozhodoval déle ke svému odchodu a po naší poslední hádce která byla opravdu brutální, se rozhodnul odejít. Naše názory a povahové vlastnosti se v poslední době začaly diametrálně rozcházet. Více však ty osobní, než hudební. Po pravdě přiznám, že je mi to líto - velmi líto. Ale myslím že Petr svým rozhodnutím v podstatě Root zachránil. Chtěl bych mu tedy tímto upřímně poděkovat za téměř 20 let společného hraní, během kterých jsme vyrostli v to co jsme. Věřím že se mu bude dařit v jeho další kariéře a přeji mu to.
Současně chci ujistit naše fans, že Root má již vytipované 2 kytaristy, které v nejbližší době vyzkoušíme.V žádném případě nekončíme svou činnost. Ihned jak se kapela sehraje s novým členem, vyrazíme na turné do Švédska a vystoupíme na 99% také ve Zlíně na Metalmánii. Současně začneme připravovat materiál pro nové album "Daemon Viam Invenient. Mene - Tekel - Ufarsin."

BigBoss

(ukradeno z www.rootan.net)

Shnoff

Zveřejněno: Pondělí, 20. prosince 2004