NOVINKY

APOCALYPTICA

Agentura 10:15 připravila na únor koncert finské kapely APOCALYPTICA, který se uskuteční v rámci jejich REFLECTIONS TOUR 2003 22.2.2003 od 20,00 v Praze v Průmyslovém paláci.
Vstupenky za 550,-Kč je možno zakoupit v síti TICKETPORTAL a on-line na www.ticketportal.cz www.ticketportal.cz.
Pořadatelská agentura připomíná historii kapely tímto svým článkem:
“Nejstarší dochované čelo je datováno rokem 1572. Jeho tvůrce Andrea Amati si jistě nemyslel, že za několik století bude nástroj zvaný violončelo použit ke hře přes zesilovače a opracováván smyčcem až na piliny.....
"Ano, opravdu rádi trestáme své nástroje. Většinu času jsou plné vlasů a potu a žíní - naši staří profesoři z nás nemohou být šťastní." říká Paavo.
Jednoduše: neexistuje jiná kapela, která by se mohla srovnávat s finskou Apocalyptikou. Jsou to čtyři klasicky vzdělaní violončelisté, kteří dokázali sloučit tak odlišné žánry, jako je klasika a tvrdý rock, aniž by ublížili jednomu nebo druhému.
"Poslouchali jsme hodně metalové muziky, ale Metallica byla v našem výběru číslo jedna. Udělali jsme nějaké aranže jejich písní a hráli je našim přátelům. A měli jsme úspěch. Bylo to povzbuzení, které jsme potřebovali", říká Max.
Zlomovým bodem jejich dráhy byl prosinec 1995, kdy byli požádáni, aby zahráli v metalovém klubu Teatro v Helsinkách. Toto vystoupení jim přineslo první smlouvu s nezávislým labelem Zen Garden Records. Jejich první nahrávka z roku 1996 se jmenovala jasně: "Plays Metallica By Four Cellos". Úspěch byl impozantní a Apocalyptica se stala pojmem v celé Evropě.
V roce 1998 natočili svou druhou nahrávku "Inquisition symphony", na které se vedle skladeb od Metallicy, Sepultury nebo Faith No More objevují již také kompozice Eiccy Toppinena. Jeho vyjímečný skladatelský talent se rozvine na dalším albu Cult z roku 2001, kde už jeho skladby převažují. Album zní fantasticky a jeho živé koncertní provedení je ještě emocionálnější. Apocalyptica potvrzuje, že je schopna dále rozvíjet nastoupenou cestu aniž by se svazovala převzatým metalovým materiálem. Dalším počinem, který potvrzuje jejich vyjímečnou pozici, je nahrávka se Sandrou Nasic, zpěvačkou německých Guano Apes, ve které kromě zpěvu slyšíme i tradiční bicí nástroje jako tympány, činely a gongy. Zakomponování dalších nástrojů prostřednictvím samplerů do zvuku kapely jsme mohli slyšet i na jejich posledních (zcela vyprodaných) vystoupeních v ČR. V těch chvílích byl zvuk mimořádně robustní a monumentální. Apocalyptica pro své fanoušky uchystala na 10.2.2003 vydání alba "REFLECTIONS" (v ČR Universal Music).
Nezbývá než se těšit na jejich další návštěvu, při které se představí, s novým materiálem, novou produkcí, ale starou, nezničitelnou energií.
Více informací najdete na stránkách www.apocalyptica.com.“
Jaroslav Stanko, Agentura 10:1
Dalas

Zveřejněno: Úterý, 7. ledna 2003

Poslední novinky související s APOCALYPTICA

APOCALYPTICA - Další ukázka z chystaného nového alba album "Plays Metallica Vol. ... [Pondělí, 8. dubna 2024]
APOCALYPTICA - APOCALYPTICA vydá 7. června druhé pokračování jejich úspěšného přehrávání METALLICY... ... [Čtvrtek, 29. února 2024]
APOCALYPTICA - připravují k vydání své druhé album coverů METALLICY. Zřejmě by rádi navázali na již v minulosti zapadlé dílo "Plays Metallica With Four Cellos" z roku 1996. ... [Sobota, 24. února 2024]
APOCALYPTICA - vydali nový singl "What We're Up Against", na němž zpívá El ... [Pondělí, 18. prosince 2023]
APOCALYPTICA - vydali minulý pátek nové EP "Metal Classic, Classic Metal". Ní ... [Úterý, 13. září 2022]


Vyhledat APOCALYPTICA  na webu Metalopolis