NOVINKY

PAUL DI'ANNO v ČR

Jeden z otců – zakladatelů metalového stylu NWOBHM (Nová vlna britského heavy metalu) a původní zpěvák asi největší ikony tohoto žánru IRON MAIDEN se vrací do České republiky na jediný koncert v rámci světového turné. A nepřijíždí sám, ale v doprovodu hned dvou, obrovským brazilských talentů – skupinami ELECTRIC GYPSY a NOTURNALL!

Paul Andrews, britský zpěvák známější pod svým uměleckým jménem Paul Di'Anno a jeho, téměř půlstoletí, dlouhá kariéra začala výbušně s IRON MAIDEN, kdy s EP 'The Soundhouse Tapes' a alby 'Iron Maiden' a ' Killers navždy stmelili základy heavy metalu. S nadčasovými hity jako 'Iron Maiden', 'Remember Tomorrow', 'Running Free', 'Fantom opery', 'Killers', 'Wratchild', Murders in the Rue Morgue', 'Purgatory' atd. ovlivnili řadu hudebníků a skupin a byli zodpovědní za vytvoření nebo rozvoj mnoha subžánrů v metalové hudbě.

Paul je známý jako jeden z nejproduktivnějších zpěváků, který má za sebou obrovské množství alb a dalších hudebních spoluprací, ať už jako sólový umělec nebo člen kapel jako Gogmagog, Di'Anno's Battlezone, Praying Mantis, Killers, Rockfellas, Architects of Chaoz nebo Warhorse. Paul si ve všech svých inkarnacích vždy uměl najít cestu k fanouškům, četnými hity, nekompromisním zpěvem, což potvrzuje jeho úspěšná muzikantská dráha a zuřivá živá vystoupení po celém světě.

Posledních osm let čelil Paul vážným zdravotním problémům, které málem ukončily jeho kariéru, ale díky svým věrným fanouškům a silné vůli překonat nemoc, je Paul opět na velkém světovém turné a se skupinou nahrál nové album. Warhorse. Tato heavymetalová ikona se srdcem punkrockového rebela se nikdy v životě nešetřila, ale pro hudbu a fanoušky dal vždy vše, a proto ho věrně následují už téměř padesát let.


Je to 5 měsíců, co Paul Di'Anno oznámil britskou část svého masivního turné 'The Beast Resurrection World Tour'. Po velmi úspěšné první části turné po Střední a Jižní Americe se v létě vrátil do Evropy, kde vystoupil na skvělých festivalech ve Španělsku a Itálii a na čtyřech klubových vystoupeních ve Velké Británii a Chorvatsku. Přestože odehrál 8 koncertů ve Velké Británii (šest s KK Priest a 2 vyprodané noci v legendárním klubu Cart & Horses v Londýně, britská část tohoto turné, které začíná 21. listopadu s 10 plánovanými živými vystoupeními, byla již vyprodaná resp. Během prvních dnů od oznámení bude téměř vyprodáno ve všech městech. Ale to není konec tohoto příběhu. V prosinci Paul odehraje více než 10 koncertů v Řecku, Nizozemsku, Belgii, Německu, Švýcarsku, Itálii, Francii a České republice!.

Paul vystoupil v Brazílii se dvěma výjimečnými kapelami, které si zasloužily veškerou pozornost evropských agentů a zástupců nahrávacích labelů. Představujeme vám : NOTURNALL a ELECTRIC GYPSY, brazilské dravce, kteří budou Paulovými speciálními hosty na všech evropských, živých vystoupeních. Bez nadsázky lze říci, že tyto dvě kapely mají dnes nejlepší exportní potenciál brazilské hard & heavy scény a že jejich velký čas se blíží.

NOTURNALL, velkolepá kapela ze Sao Paula, jsou živou atrakcí v Brazílii již dlouhou dobu a mají za sebou velké množství odehraných koncertů a dokonce tři velká vystoupení na Rock in Rio, kde byl jednou jejich speciálním hostem i Michael Kiske. S charismatickým vokalistou Thiago Bianchi a dalšími členy, virtuosy na nástroje, tato kapela, která se rozhodně vymyká všem existujícím žánrům, posouvá hranice a každé její vystoupení končí mohutnými chorály z publika. NOTURNALL již absolvovali turné po Velké Británii a Evropě, ale toto turné je začátkem velkého příběhu, který bude brzy oznámen. Přinášíme vám hned šest odkazů na YouTube, kde můžete vidět NOTURNALL v těch nejlepších edicích. Naše doporučení pro první poslech je první video v pořadí k písni „Try Harder“.

ELECTRIC GYPSY, předkapela z Belo Horizonte, města Sepultury, nám přináší něco úplně jiného. Nikdy předtím žádná kapela nekombinovala nejlepší kvality kapel jako Motley Crue, Van Halen, Aerosmith, Whitesnake a Guns 'N' Roses jako ELECTRIC GYPSY. Poté, co je velké množství fanoušků vidělo naživo na velkém turné s Paulem v Brazílii, snadno vyhráli velkou soutěž o vystoupení na prvním brazilském ročníku velkého festivalu Summer Breeze. Plni energie s novými, fantastickými písněmi přijíždějí do Spojeného království, aby všem ukázali, kdo je nová velká věc v tomto žánru. Poslechněte si všechny skladby z přiložených odkazů na YouTube a doporučujeme vám začít s první 'Shoot 'Em Down'

NOTURNALL
TRY HARDER - newest video shot in Favela da Rocinha
https://youtu.be/PmmSzkjKT74

Feat. Russell Allen - NOCTURNAL HUMAN SIDE
https://youtu.be/VYHy1i-XKo4

Maide in Russia (Live) - COSMIC REDEMPTION
https://youtu.be/yKv9kWT12-M

NO TURN AT ALL - featuring Minotauro Brothers (UFC fighters)
https://youtu.be/ThADt6FMzBc

Feat: Ney Matogrosso (Brazilian Pop Star) - O TEMPO NÃO PARA
https://youtu.be/rzmQvzY7QGM

RESET THE GAME
https://youtu.be/gvI56yKvGy8


ELECTRIC GYPSY
SHOOT 'EM DOWN
https://youtu.be/JITW5coFm9c

RANDABOUT
https://youtu.be/KTBG8UBMPH8

WILD KISS
https://youtu.be/tn2-_j3mbrs

THE DEVIL MADE ME DO IT
https://youtu.be/5J3BsMKwP28

 The Beast Ressurection World Tour

Special guests: NOTURNALL (BRA), ELECTRIC GYPSY (BRA)

12. 12. 2023 – Kolín, MSD Městský společenský dům

https://www.facebook.com/events/1040099040644748

Dalas

Zveřejněno: Pondělí, 27. listopadu 2023