NOVINKY

SHAARK

"Thrashoví matadoři SHAARK vydávají singl „The Right to Kill“


O SHAARK nebylo v českém hudebním rybníčku po jistou dobu slyšet, přestože se jedná o kapelu důvěrně známou každému thrashovému přívrženci. Na scénu však naběhli v plné polní a do návštěv studia vnášejí znovu pravidelnost a řád.

SHAARK nepolevují v přímočarosti úderného metalu naplněného thrash metalovými riffy, rozhýbávaného groovy houpačkami a hnaného death metalovým válcem. V takovém duchu se nese i prvnís ingl - agresivní„The Right to Kill“, k němuž vychází i lyric video.

Klip „The Right to Kill“: https://www.youtube.com/watch?v=xNSJVqDl2OQ

Alex vysvětluje, jaké záměry s prvním singlem kapela původně měla: „Skladba „The Right to Kill“ byla pro novou desku složená jako první. Začátek a refrén zněl původněúplně jinak. Měla být zároveň otvírákem k nové desce a bylo pro ni připravené i intro. Ale nakonec při změně aranžmá byla přesunuta tak, aby otevřela druhou stranu LP. Celkový proces byl hodně rychlý, písničku jsme zmákli během jedné zkoušky.“ Zpěvák Peroon doplňuje okolnosti vzniku a práci na aranžmá skladby poznámkou k textu: „Song je o celkově neutěšené situaci okolo nelegální migrace a o nepsaném právu se proti ní bránit jakýmikoliv prostředky. Vše samozřejmě v nadsázce.“Nová deska, která vyjde 16. února 2024 pod názvem "Hybrid War", potěší i sběratele retro nosičů. Kapela se ji opět rozhodla vydat na klasickém černém vinylu, tentokrát ve formátu gatefold.

Co do stručné historie SHAARK vznikli roku 1991, momentálně patří k nejstarším aktivním kapelám na naší scéně, v umělecké pauze dva z kmenových členů kapely hráli s americkou death metalovou legendou MASTER. Kromě pěti řadovek mají na kontě předskakování velikánům jako jsou SODOM, HOLY MOSES, EXODUS nebo TESTAMENT."

 

 

RIP

Zveřejněno: Sobota, 14. října 2023

Poslední novinky související s SHAARK

SHAARK - Živé video ke skladbě "The Emperor Of Evil" ze křtu nové desk ... [Čtvrtek, 28. března 2024]
SHAARK - vydají 16. 2. 2024 nové album "Hybrid War" (Smile Music). Níže l ... [Pondělí, 27. listopadu 2023]
SHAARK - v tom nejlepším duchu animovaných videoklipů vyvedená titulní ... [Středa, 6. ledna 2021]
SHAARK - Kultová česká formácia, ktorá naše ušné laloky masíruje od začiatku deväťdesiatych rokov... ... [Pátek, 11. září 2020]


Vyhledat SHAARK na webu Metalopolis