NOVINKY

CITRON

Nedávné výroky Ládi Křížka nezůstaly nepovšimnuty a skupinay ústy Radima Pařízka ml. reaguje takto:

Zdravím Vás, fanoušky skupiny Citron,
chci se vyjádřit k zavádějícím zprávám, které se šíří v mediálním prostoru.

Na začátek: konec kapely CITRON jsem nikomu neoznámil. Nabídl jsem řešení, které bylo odmítnuto.
Po odchodu táty jsem se snažil (a stále snažím) udržet kapelu pohromadě za každou cenu, abychom hráli dál a nadále přinášeli radost vám všem. Nebylo to lehké, celý tým to stálo mnoho úsilí a mělo to bezpochyby smysl.
Od začátku mého působení jako kapelníka po smrti táty (Radima) Láďa Křížek několikrát avizoval, že opustí kapelu. Vždy jsem sklonil hlavu a dělal vše pro to, abychom mohli pokračovat dál. Vždy jsem vyhověl všem jeho požadavkům. Poprvé se tak stalo měsíc po odchodu táty, kdy jsme se shodli, že chceme jeho odkaz nést dále.

Problém se prohloubil na začátku tohoto roku, kdy jsme místo nahrávání desky a přípravy její propagace stále řešili podobné požadavky. Jako kapelník jsem se snažil je vyřešit, abychom se mohli posunout dál a Láďa mi slíbil, že vše vyřešíme. To se ale nestalo a za pár dní mi oznámil, že navíc odmítá spolupracovat s velkou částí týmu Citronu. S lidmi, kteří mají obrovskou zásluhu na podobě nového Citronu a věnovali mu velký kus své životní síly.
V tu chvíli mi bylo jasné, že s takovým nastavením je komplikované dosáhnout cílů, které byly pro kapelu vytyčeny. Neměl jsem ani jistotu, že Láďa přijede na další koncert, přitom jediné, po čem jsem volal, bylo nastavení základních pravidel spolupráce a toho, abychom táhli za jeden provaz. Nastavení takových pravidel je dnes v kapelách i jinde úplným základem pro fungování a usiloval o to i táta.

Tato prosba byla odmítnuta. Nebylo možné dál rozvíjet aktivity kapely, tak jsem navrhnul, abychom probrali naši další budoucnost. To konečně vedlo k dílčím rozumným závěrům a dohodli jsme se, že budeme pokračovat dál, dokonce s částečně nastavenými pravidly. Booking koncertů na další rok už byl v procesu.

Z publikovaného rozhovoru však vyplývá opak. Jak jsem již řekl i Láďovi, pokud se rozhodne skončit, bude to jeho volba. Pokud to bude možné provést důstojně, Citron bude pokračovat dál. Vám všem se omlouvám za lži a přetvářky, které se teď šíří. Na konci roku se můžete těšit na nabité turné, o dalším pokračování se znovu pokusím otevřít debatu.

Na závěr bych rád citoval tátovu píseň: ,,Zůstaň hrdě stát, máš nás a vše dobré se vrátí zpátky k nám.”

Louis

Zveřejněno: Pátek, 21. července 2023

Poslední novinky související s CITRON

CITRON - Že další osudy kapely po smrti Radima Pařízka budou ještě veselé... ... [Středa, 19. července 2023]
CITRON - Hostujícím bubeníkem pro nejbližší čas se nakonec stává Zdeněk Pradlovský (MASTER... ... [Čtvrtek, 29. července 2021]
CITRON - Podle záběrů z nedělní brigády neúplné kapely ve Staňkově se zdá... ... [Středa, 28. července 2021]
CITRON - se rozhodli pokračovat s Radimem Pařízkem ml. jako novým baskytaristou, budou si vybírat nového bubeníka a chystají se ještě letos dokončit i nové album... ... [Úterý, 27. dubna 2021]
CITRON - Facebook ostravské legendy zveřejnil smutnou zprávu, podle níž včera zemřel zakladatel kapely Radim Pařízek... ... [Středa, 3. března 2021]


Vyhledat CITRON na webu Metalopolis