NOVINKY

Metalopolis je na stope korupčnej aféry

V kauze Břitva nastal posun. Súd uznal žiadosť právnych zástupcov Metalopolis o zabezpečenie dôkazového materiálu a vydal príkaz na znepristúpnenie diskusií na Abysszine.com.

Advokátom z Havel, Holásek & Partners sa tiež podarilo dosiahnuť stiahnutie fotografie Rudiho R. z titulnej strany magazínu, čím sa zabránilo ďalšiemu zneužívaniu jeho bonity.

Napáchané škody však podľa znalcov, ktorých oslovil Metalopolis, presiahli 10-tisíc eur. Zástupcovia spoločnosti sú podľa vlastných slov odhodlaní získať túto čiastku späť, aj keby mali ísť s Machinom do Štrasburgu. 

Na internete sa objavil spis

Mimoriadne znepokojivá je správa, že kauza siaha ďalej, než sme predpokladali.

Podľa dôveryhodných zdrojov mohla ovplyvniť aj oslobodenie amerického speváka Randyho Blytha.

„Vo svetle nedávnych udalostí stráca kauza Randyho Blytha na brizancii. Na stole je teraz obžaloba, ktorá zaručene otrasie celým metalom,“ citoval pre Metalopolis sudcu Tomáša Kubovca jemu blízky človek, ktorý si želal zostať v anonymite.

Kauzu prirovnal k legendárnej korupčnej afére v českom futbale. Namočení v nej majú byť poprední členovia českej Scény, ktorí sú v podsvetí známi ako štěpánovci.

Vyšetrovanie kauzy inicioval údajný spis, ktorý sa včera večer objavil na internete.

Obsahovať má cenník pre kapely za inzerciu, pozitívne recenzie albumov, ale tiež hlasovanie vo výročných anketách na metalovom portáli, ktorého názov je v dokumente začiernený.

Údajný dokument má byť ťažko čitateľný aj pre škvrny od maximálne dvoch radlerov.

Jeho pravosť teraz overuje polícia. Pre vysokú mieru sofistikovanosti materiálu môže jeho dekodifikácia trvať dlho. Isté je, že bol vytvorený na kvalitnej aparatúre.

Podľa doterajších zistení boli platby za „inzerciu“, ako sa úplatkom v dokumente hovorí, nezdanené.

Potvrdil to aj svedok z kruhu skupiny štěpánovcov, ktorý nechcel uviesť svoje meno, pretože sa bojí vylúčenia z redakcie.

Príkladom korupčného správania má byť podozrivo vysoké hodnotenie albumu CRADLE OF FILTH.

Naopak ALKEHOL a ŠKWOR si za dobré hodnotenie zaplatiť odmietli a ich nízke hodnotenia sú varovným prstom pre zvyšok Scény, uviedol člen skupiny štěpánovcov.

Aktualizované: Redakčný mail po zverejnení týchto informácií zahltili správy skupín, ktoré neférové praktiky potvrdzujú. Ak máte podobné skúsenosti aj vy, ozvite sa nám.

Scéna nezostane rovnaká

„Ak je len polovica obsahu dokumentu pravdivá, zmení to pomery na Scéne,“ citoval na záver sudcu Tomáša Kubovca náš zdroj.

Sudca sa podľa neho domnieva, že v korupčnej afére by mohli mať namočené prsty aj iné weby.

Sprostredkovať nekalé kšefty medzi nimi mal muž, ktorý v dokumente figuruje pod prezývkou Crazy Diamond. Jeho identita zostáva neodhalená.

V hre boli odkazy na cudzie články v diskusiách na Metalopolis. Ich bezchybné vloženie mal zaručiť popredný expert.

Do akej miery sú všetky tieto slová spojené s nedávnou žalobou serveru Metalopolis na konkurenčný portál Abyss pre komentovanie jeho inzertnej bonity neoprávnené používanie jeho fotografií, sa nám do uzávierky tejto novinky zistiť nepodarilo.

Stopy však vedú k rovnakému zdroju.

Koscj

Zveřejněno: Středa, 6. března 2013