NOVINKY

Metalopolis se obrátil na advokátní kancelář

Konání zástupců Abysszine.com v kauze Břitva aktuálně dosáhlo takové intenzity, že se představenstvo Metalopolis obrátilo na renomovanou advokátní kancelář Havel, Holásek & Partners s požadavkem na zpracování právní analýzy ve věci možnosti podání podnětu k Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže pro naplnění hned několika nekalosoutěžních skutkových podstat ze strany zástupců Abyssu.

Z předběžných konzultací vyplývá, že podání podnětu je relativně ložená věc, neboť např. komentování inzertní bonity jiných soutěžitelů a používání fotek redaktorů jiných soutěžitelů (tj. Metalopolis) bez jejich souhlasu je evidentním zlehčováním ve smyslu ust. § 50 obchodního zákoníku a dále parazitováním na pověsti ve smyslu ust. § 48 obchodního zákoníku. 

Advokátní kancelář momentálně pozorně monitoruje příslušná diskusní fóra a shromažďuje podklady k dokončení svého právního stanoviska.
 
O dalším vývoji vás budeme obratem informovat. Vzhledem k výši sankcí za popsané protiprávní jednání je možno již nyní spekulovat o konci Abysszine.com.
Shnoff

Zveřejněno: Neděle, 3. března 2013