NOVINKY

EAGLEHEART a SEBASTIEN

"Podzimní bomba na domácích pódiích? I tak by se dalo charakterizovat tour, na které se v polovině října vydávají kapely Eagleheart, Sebastien a Flowerwhile. Jejich společná šňůra zahrnuje celkem devět zastávek po ČR a tři po SR a určitě by nebylo od věci s touhle trojkou absolvovat kompletní program, neboť společně s přizvanými hosty, kteří se na jednotlivých štacích představí, nabízí „POWER METAL BLAST TOUR part 1“ to nejlepší, co současná česká power metalová scéna může nabídnout.

Možná by turné mohlo nést podtitul „Grapowovi děti (a jejich přátelé) na cestách“. Vždyť v dílně tohoto kouzelníka vzniklo aktuálně chystané druhé album brněnských EAGLEHEART. Miminko je však třeba řádně donosit a vypiplat, takže dřív, než se dočkáme novinkových pecek ve studiové podobě, bude právě tohle tour ideální příležitostí ochutnat, co se v hlavách Eagleheart letos urodilo. Tři roky starý vynikající debut „Moment Of Life“ je už důkladně prověřenou zárukou kvality, jejich strhující, energií nabitá a vytrvale neutuchajícími fórky proložená show je dostatečně věhlasná a zkušenosti získané třeba ze společného tour se Salamandrou, z předskakování americkým WASP, Blaze Bayleymu, André Matosovi, Axxis, Kreyson, z vystoupení na festivalech Masters Of Rock a Benátská Noc, či počtu dalších koncertů maximálně bohaté.

Nabídne-li se Rolandu Grapowovi dostatečně kvalitní materiál, může být jeho producentská a zvukařská práce tou definitivní třešničkou na povedeném dortu. To dokonale předvedli se svým loňským debutem „Tears Of White Roses“ pardubicko-brněnští SEBASTIEN. Jejich ambiciózní projekt, který sklízel ovace po celém světě, na kterém se u mikrofonu představili Amanda Somerville, Fabio Lione, Mike Di Meo, Apollo Papathanasio, Doogie White a na kytaru řádili Tore Moren a Roland Grapow, Sebastien představili naživo zatím pouze sporadicky, Power Metal Blast Tour vol. 1 tak bude první ucelenou příležitostí vychutnat i živou show kapely, která už intenzivně maká na následovníkovi vydařeného debutu.

Ti, kteří sledují Eagleheart, už nejspíš dávno znají i jméno FLOWERWHILE. Spojnici mezi těmito dvěma jmény tvoří nejen už bývalý kytarista Orlích srdcí Martin Klekner, ale i fakt, že debutové album kapely je nahráno, smícháno a netrpělivě čeká na startovní čáře. I když ani v tomhle případě se nejspíš šampaňského bouchnutého nad stříbrným kotoučem v rámci turné nedočkáme, Flowerwhile budou se svým thrash-power metalem v rámci tour největším tahákem pro hudebně agresivněji ladné jedince.

Aby české power metalové nebe bylo kompletní, něco málo chybí. Je libo ještě navíc Salamandru, Rimortis, Samhain, Ascendancy či Warhawk? Pak stačí nastudovat jízdní řád POWER METAL BLAST TOUR part 1 a zvolit tu správnou – nejlépe všechny  – zastávku!"

RIP

Zveřejněno: Čtvrtek, 29. září 2011