NOVINKY

EKTOMORF nahradili BEHEMOTH na Minikvase

Zaujímavé zvesti sa šíria okolo festivalu Minikvas: 

www. oravarockfest.sk:
"Svetová metalová značka nuclear blast prináša Ektomorf

Poľská skupina Behemoth v poslednej chvíli vypadla z programu a bola nahradená maďarskou kapelou Ektomorf. Maďarskemu Ektomorf sa podarilo celkom úspešne preraziť v zahraničí, koncertujú po celom svete na najznámejších a najväčších metalových festivaloch. Spolupracovali so známym dánskym producentom Tue Madsenom (mnemic, moonspell, hatesphere, kataklism, sick of it all). Piatkový večerný set teda bude v brutálnom rozbíjačkovom poradí Davová psychóza, Ektomorf(hu), Deadline(uk)."

Na fóre Hard and Heavy sa objavila táto správa:
"Organizátori modranského festivalu Minikvas museli po politických tlakoch zo strany primátora mesta Modra a ministra vnútra Róberta Kaliňáka odvolať zo súpisky kapiel headlinerov BEHEMOTH. Dôvodom mali byť kontroverzné promo články obsahujúce informácie o tom, že Poliaci prídu na Minikvas trhať Bibliu. Náhradou má byť kopírka Sepultury a Soulfly, maďarská formácia EKTOMORF."


Podľa našich nepotvrdených správ sa do BEHEMOTH obul bývalý starosta Modry, ktorý zacítil šancu a snažil cez túto "kauzu" odvolať súčasného starostu a dostať sa znova ku korytu. Súčasny starosta, po tom ako ho oslovil aj minister spravodlivosti požiadal organizátorov, aby si namiesto BEHEMOTH našli náhradu. Či sú tieto správy pravdivé nejde overiť, keďže sa nik kompetentný k tomu nechce oficiálne vyjadriť.

Spomínana tlačovka, ktorá vyvolala celú "kauzu":
"Na modranskom festivale roztrhajú bibliu!
MODRA – Beštiálny prízrak z Poľska Behemoth načrtne účastníkom letného festivalu Minikvas priamy pohľad do útrob extrémneho metalu. Behemoth permanentne potvrdzuje, že je súčasťou svetovej metalovej špičky.
Pred dvomi rokmi bol dokonca spevák Nergal označený poľskou Komisiou boja proti sektám za zločinca a to na základe priamych vyjadrení frontmana kapely na koncerte v Gdyni na adresu katolíckej cirkvi!
Reakcia na seba nenechala dlho čakať. Frontman Nergal podal koncom minulého roka žalobu na hlavného predstaviteľa komisie Ryszarda Nowaka a súd vyhral. Spor o pragmatický pohľad na vec sa však neskončil, pretože aj náboženskí fanatici vedia, že na zemi im vyššia moc nepomôže - jedine právnik. Poliaci absolvujú v priebehu letných mesiacov americké turné v spoločnosti ďalších zoskupení ako Slayer, Marilyn Manson, či Bullet For My Valentine. Jediný európsky koncert v lete čaká na spomínanú svorku práve v Modre 22. augusta počas festivalu Minikvas."

Koscj

Zveřejněno: Pátek, 3. července 2009