NOVINKY

MANOWAR TOTAL ART

Správný umělec nikdy nespí na vavřínech a oplechovaná jízda MANOWAR patří mezi umělci k těm nejhlasitějším, největším, nejhlučnějším a nejdutějším, tudíž se není co divit, že tepe nadšený fanouškovský kov, dokud je pod koženými oděvními doplňky správně žhavý. Do světa se dostává finální podoba obalu nadcházející řadovky "Gods Of War" (už teď nepochybně deska s největším výskytem slova Odin a War pro rok 2007). Výsledné dílo představuje neotřele geniální syntézu renesanční preciznosti (nad křivkami varlat neohrožených válečníků ba i dofukovacích ňader otročících žen by si sám Michelangelo ustříkl do nohavice), symbolismu (všimněte si geniálního konceptu a práce s plány!) a expresionistické práce s barvou. Zároveň nutno ocenit obrovskou odvahu MANOWAR ve vztahu k menšinám, když čtyři neohrožení válečníci jsou tak černobílí, že Michael Jackson bledne / zelená / modrá závistí a rozpadá se vzteky. Není pochyb o tom, že přichází další umělecké dílo absolutní hodnoty, za které stojí za to zemřít. Já osobně jsem to tedy při pohledu na obal skutečně málem odskákal...

Nová dimenze výtvarného umění

K horlivému nadšení celého metalového světa dozajista dopomůže i nový videoklip, který MANOWAR vytvořili ke skladbě Thor (The Powerhead) za účasti špičkových hollywoodských expertů na bojového scény a ve skutečně nákladných exteriérech. Klip je zároveň důkaz toho toho, že heavy metal krom příznivého vlivu na hemživost semene, dojivost krav a růžovost vepřů přispívá i k omlazování. Škoda, že se Rudolf II. nedožil alespoň wagnerovské éry. 

MANOWAR ovšem krom činnosti hudebně osvětové začínají s úspěchem pronikat i do tělovýchovy. S využitím konceptu pořadu Cvičme v rytme vyvinuli unikátní metalový aerobik se začleněnými prvky gay jógy a historického šermu. Výsledky jsou ohromující a o instruktážní čtyř-DVD je obrovský zájem mezi mládeží s nadváhou. Není bez zajímavosti, že DVD pod názvem Oversized Warriors Of The World United slaví úspěchy zejména na americkém trhu, který byl až doposud ke genialitě MANOWAR hluchý. Inu, když Američan nezabere na true metal, dejte mu true bůček. Nás může jen těšit, že jako hlavní model celého projektu posloužil náš věrný čtenář Russel, kterému se tak splnil životní sen ukázat své vypracované metalové tělo celému světu.

V neposlední řadě nachází hudba MANOWAR uplatnění jako terapeutický prostředek při práci s mentálně postiženým jedinci, amatérský záznam průkopnické metal-terapie v Ústavu pro duševně narušené fanoušky pravého metalu a dušené mrkve s bramborem v Houstonu shlédněte níže:

Marigold

Zveřejněno: Úterý, 6. února 2007