INFOCENTRUM

KILL THE LIGHTS, BIKKINYSHOP, HALO OF THE SUN

KILL THE LIGHTS, BIKKINYSHOP, HALO OF THE SUN

07 / 05 / 2024 / PRAHA / ROCK CAFÉ

KILL THE LIGHTS, supergroupa, která vznikla v roce 2019 s bohatou mozaikou zkušeností z kapel jako Bullet For My Valentine, Throw The Fight, Still Remains nebo Threat Signal překonává zeměpisné hranice a vytváří unikátní hudební spojení. S novou deskou dorazí do pražského Rock Café a vy byste u toho rozhodně neměli chybět!
 
Jejich nové album „Death Melodies“ slibuje pestrou škálu hudebních vlivů, od drásavých riffů až po zranitelné akustické momenty, které jsou spojeny charakteristickou energií a emocemi. „Každý se potýká s něčím jiným,“ popisuje James Clark (zpěv) nové album. "Jsou to písně o tom, jak si připustit všechny boje, které v životě prožíváme, a o tom, jak je sdílet. O uvědomění si, že svět je někdy složité místo. Doufám, že v albu můžete najít útěchu, když budete vědět, že jiný člověk se cítí stejně.“
 
Česká nu-coreová stálice z Berouna/Příbrami/Prahy působící na domácí scéně přes dvě dekády. Typickým prvkem jsou podladěné kytarové riffy, střídání hrdelního řevu s melodickým zpěvem a temné atmosférické elektro-samply.
 
Kapela má na svém kontě tři LP, čtyři EP a několik singlů, její členové mají bohaté zkušenosti z mnoha klubových akcí, menších i větších festivalů (Zámostí, Fryyfest, Rock of Sadská, Fajtfest, Masters of Rock, Sázavafest, Rock for People) nebo předskakování zahraničním interpretům (HedPE, Pro-Pain, Guano Apes, Fozzy/Stuck Mojo).
 
Na koncertě se objeví taky domácí support v podobě Halo Of The Sun, progressivní metalcore z Kladna, který se dostává každým releasem do většího povědomí naší scény.
V roce 2021 došlo ke změnám v sestavě kapely (Jirka a Honza odešli) a na basu začal hrát Sebastian Pernica s tím, že se skupina vydala progresivnějším směrem a to pouze ve čtyřčlenném složení. Následně během roku 2023 vydali 2 singly a vyhráli 2. místo v multižánrové soutěži Múza.

Obscure e-tickets: https://obscure.cz/cs/tickets/detail/id/687
Goout: https://goout.net/cs/kill-the-lights%2Bsupport/szbcmxw/
Fyzické vstupenky u Ticketmaster

FB event: Kill The Lights, Bikkinyshop, Halo Of The Sun - Praha | Facebook