THE BODY, FULL OF HELL, VONT - Sedmička plná pekla

THE BODY, FULL OF HELL, VONT - Sedmička plná pekla

THE BODY, FULL OF HELL, VONT - Sedmička plná pekla

THE BODY, FULL OF HELL, VONT - Sedmička plná pekla

Sedmička půl hodiny před výkopem okupovaná figurami v temných barvách. Lidi, co sem jeli i přes půlku republiky na tento výjimečný koncert. Jsou tu svorní stínadelští se žlutými špendlíky. Po půlhodině trojka VONT začíná stavět noise-industriální Stínadla. V podkladech najdete varhanní motivy z filmové "Záhady hlavolamu" z počátku devadesátek i množství útržků projevů a starých rozhlasových divadelních her. Maska přízračného Široka na obličejích všech zúčastněných a ježek v kleci jsou kulisami pro hlukové screamo, kterému dodávají lauf taneční tučné beaty. Slovům bohužel nejde moc rozumět, protože maska Široka i hlasitost smyček to nedovoluje, ale vynahrazuje to excentrický projev Široka M., který během setu pěstmi v kožených rukavicích zmlátil všechny stěny v okolí a pár tvrdých ran dostal i strop klubu. Stínadla se mohou pochlubit hodně rezatou diskotékou.

VONT

Marylandští vlčí děti FULL OF HELL nastupují po celkem krátké přestavbě. Přiznávám, že tohle je můj hlavní kůň večera. Pro koncert jsou příznačné dlouhé noisové stěny, které narušují masivní výbuchy neotesaných zběsilých rytmů a riffů. Syrovost a temnota v té nejryzejší podobě. Řvoun Dylan Walker mimo pódium vypadá jako klučina, se kterým by bylo fajn vyrazit na vodu nebo do hor, ale jakmile přiloží mikrofon k ústům, stává se démonem. Marně vzpomínám, kdy jsem viděl tak maniakální výraz v obličeji.

FULL OF HELL

FULL OF HELL házejí do publika jeden granát za druhým. Je zvláštní, že nejdříve vás v tomhle případě smete nemilosrdná akustická vlna a následně vám hluboko v obličeji přistanou grindové střepiny. Na THE BODY pak zbyly jen drobky, které tento parní válec rozjezdil na prach. THE BODY jsou svojí hudbou daleko za nějakými škatulemi, jakými jsou sludge nebo doom. Tento drone-noisový buldozer už byl za moji hranou. Lidí bylo víc, prostoru málo, stěny všude. Strahovskou sedmičkou prorostl kovový kvádr a všechny tu zazdil. Asimilace hlukem, i Borgové by byli milosrdnější.

foto: Matěj Hošek

více fotek: http://foto.mattesh.com/2016-04-18-fullofhell/

 Přidejte svůj názor

RIP
RIP

Další informace

18. 4. 2016 – 007 Strahov, Praha

www.silver-rocket.org