WARFATHER - Orchestrating The Apocalypse

WARFATHER - Orchestrating The Apocalypse

WARFATHER - Orchestrating The Apocalypse

WARFATHER - Orchestrating The Apocalypse

Ako všetci viete, Steve Tucker je ten chlapík, ktorý v období od F do H (vrátane) v MORBID ANGEL výborne nahradil (napríklad pre mňa aj prekonal) Davida Vincenta. Od jeho odchodu je to tam iná kapitola, Steve však na death metal rozhodne nezanevrel, veď sme si pri počúvaní vydareného debutu NADER SADEK mnohí povedali, že odkaz MA žije aspoň u inej kapely.

NADER SADEK odvtedy ukuchtili len jeden živák, Steve si však v roku 2012 postavil medzinárodný spolok WARFATHER. Tu sa tento rodák z Cincinnati, Ohio, zaoberá gitarou a vokálom. Na bicie hrá Deimos alias Eric De Windt, bubeník TEMPLE a SUPREME PAIN, predtým známy z pojmov ako DESTRÖYER 666, INHUME, SEVERE TORTURE, PROSTITUTE DISFIGUREMENT alebo SINISTER. Basákom je Avgvstvs, Felipe Augusto z brazílskych DISCORDIA, a druhým gitaristom je záhadný Američan s krásnym umeleckým menom Armatura.

Obrázek1

Tušenie, že táto zostava o death metale niečo vie, potvrdzuje debutový album WARFATHER. Dvanásť skladieb na „Orchestrating The Apocalypse“ kombinuje dominujúcu klasickú americkú deathmetalovú školu s občasnou dávkou brazílskej divokosti – náklep v úvodných sekundách by neurobil hanbu ani KRISIUN. Celkovo ide o členitý, majestátne a vážne znejúci materiál s mnohými údernými, ale aj atmosférickejšími pasážami.

Veľa momentov má blízko v prvom rade k MORBID ANGEL a DEICIDE, ale svojská „vyšperkovanosť“ a vrstvenie gitarových liniek, ako aj záľuba vo využívaní mnohých gitarových sól nezaprie inšpiráciu u DEATH v období od „Human“ až po záver kariéry. V tomto smere osobitne vyniká inštrumentálka „The Chaos Of“, možno trochu reminiscencia na skladby, v ktorých sa Chuck zľahka púšťal do vesmíru.

Album je po hudobnej stránke nápaditý, chytľavý, zložený s citom pre floridský death metal. Steve tu ako vokalista podáva celkom impozantný výkon, frázuje v klasických 90-kových hĺbkach, často zaujímavo nazvučených. Zvuk nie je nejakú neľudsky zdrvujúci, je to celé skôr temne priestorové. Každopádne – pokiaľ ste nečakali niečo vyslovene neuveriteľné alebo strhujúco novátorské – je to sľubný debut.

 6

Martin Lukáč

Verdikt

Tento debutový album WARFATHER potvrzuje, že táto zostava vie niečo o death metale.

Hodnocení

Autor
7 / 10
Redakce
-

Další informace

Sestava

Skladby

  1. XII
  2. Legions
  3. My Queen Shall Not Be Mourned
  4. Taunting The Deity
  5. The Shifting Poles
  6. Waltz Of The Solstice
  7. Summoning The Warfathers
  8. Ageless Merciless
  9. The Chaos Of
  10. Gods And Machines
  11. Ashes And Runes
  12. We Are The Wolves

Diskografie

Orchestrating The Apocalypse (2014)