SPIDERBAIT - Tonight Alright

SPIDERBAIT - Tonight Alright

SPIDERBAIT - Tonight Alright

SPIDERBAIT - Tonight Alright

SPIDERBAITMódny červenočierny obal (stačí porovnať s aktuálnymi AMORPHIS, HAUNTED, THE WHITE STRIPES a snáď stovkou ďalších kapiel), totálne neznáme meno a „major“ vydavateľ. Pohľad na web skupiny odhalí, že SPIDERBAIT to dotiahli v rodnej Austrálii po šiestich albumoch na číslo jedna v hitparáde, treba však dodať, že s coververziou countryrockovej „Black Betty“ od zapadnutých RAM JAM – ktorí sa zhodou okolností v roku 1977 preslávili tou istou skladbou.

SPIDERBAITSPIDERBAIT je bezosporu dobrá kapela. Prekvapivo sa ich svieži mix aktuálne (paradoxne) moderného retro à la THE WHITE STRIPES, priamočiarosti sedemdesiatych rokov, (post)punkovej éry ich konca či pop-grungovej hitovosti takých FOO FIGHTERS počúva tak dobre, že som „Tonight Alright“ bez donútenia točil v playeri pomerne dlho. Tam, kde sa k mikrofónu dostane basáčka Janet (holt, to, že basgitaristky budú v kurze, SPIDERBAIT tušili už v roku 1989) má album skutočne až punkový drajv, zatiaľčo v pasážach odspievaných bicmanom Kramom alebo gitaristom Whittom je muzika zemitejšia, hardrockovejšia. Inak sú aranže odrené na kosť, resuscitácia najklasickejšieho modelu gitara-basa-bicie-spev včetne charakteristického „riedkeho“ zvuku si získava po ére zvukovej opulentnosti čoraz väčšiu popularitu.

Doske nechýba dobrý zvuk (obohatený trochou elektroniky), stopáž je akurátna a okrem spomínanej „Black Betty“ sa na nej nájdu kvalitné hity („Fucken Awesome“, „Cows“, „In This City“), takže ak sa MTV Europe uráči, o SPIDERBAIT budeme počuť aj u nás. Pri záplave podobných kapiel však (zatiaľ) chýba impulz, prečo si vybrať práve túto. Avšak kto vie, ako títo, v domovine nie neznámi protinožci nakoniec v našich končinách dopadnú – za zopár vypočutí totiž „Tonight Alright“ bezpochyby stojí.

 Přidejte svůj názor

Thorn

Verdikt

Kto vie, ako títo, v domovine nie neznámi protinožci nakoniec v našich končinách dopadnú – za zopár vypočutí totiž „Tonight Alright“ bezpochyby stojí.

Hodnocení

Autor
6 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 36:32

Produkce: Silvia Massy Shivy
Studio: Radiostar Studios, Weed, California, USA

www.spiderbait.com.au

Sestava

Skladby

  1. Take Me Back
  2. Live In A Box
  3. Black Betty
  4. Put It Down
  5. Fucken Awesome
  6. 5th Set
  7. The Dog
  8. Cows
  9. Tonite
  10. Alright
  11. In This City
  12. Picky

Diskografie

Tonight Alright (2004)
The Flight of Wally Funk (2001)
Grand Slam (1999)
Ivy and the Big Apples (1996)
The Unfinished Spanish Galleon of Finley Lake (1993)
Shashavaglava (1993)
P'Tang Yang Kipper Bang Uh (EP) (1991)