POSSESSED ENTITY - Extermination Of Angelic Parasites

POSSESSED ENTITY - Extermination Of Angelic Parasites

POSSESSED ENTITY - Extermination Of Angelic Parasites

POSSESSED ENTITY - Extermination Of Angelic Parasites

Hneď na Nový rok vyšiel debutový album POSSESSED ENTITY. Ťažko povedať, do akej miery „nová“ je táto štvorčlenná formácia z Massachusetts, keďže veľmi kusé informácie hovoria vlastne iba o tom, že na basgitaru hrá Shannon, na bicie Masta Blasta, na gitaru Nick a druhú gitaru aj s mikrofónom devastuje Joe Vieira. Na Facebooku ale kdesi dole nájdete letopočet 1991, čo by znamenalo, že PE vôbec prvú nahrávku vydávajú po štvrťstoročí existencie. V tom prípade môžeme hovoriť o deathmetalovom rekorde v disciplíne „čo sa vlečie, neutečie“.

Nielen pri pohľade na hudobníkov, z ktorých má očividne štyridsiatku za sebou prinajmenšom jeden, by sa tomu dalo veriť. „Extermination...“ je totiž osemskladbovou náložou veľmi brutálneho death metalu, ktorý je však úplne v duchu rokov 1989 – 1994. Na to, že rýchlosť víťazí, sa tu neprisahá, aj keď zlostné, kopajúce náklepové pasáže do výbavy patria. Prím ale hrajú mohutné, valivé stredné tempá a množstvo bahenne pomalých partov, zabiehajúcich až kdesi do teritórií absolútne ponurého a prehnitého death/doom metalu.

Technické exhibície nechávajú PE mladším ročníkom a rochnia sa v postupoch inšpirovaných MORTICIAN, GOREAPHOBIA, BAPHOMET/BANISHED a podobne, zahalených do zversky podladených gitarových zvukov, ktoré sú odkazom na staré chorobné totálne podzemie NY death metalu. V podobnom neľudskom duchu je aj hlboký „dinosaurí“ odtokový vokál, občas znejúci ako doladený efektom, ktorý si to hrnie v zhruba troch polohách. Pre „modernistov“ tento album veľmi nebude, na druhej strane výborne funguje ako prebudenie ukrutného ducha dávneho kultu smrtiacej surovosti.

 Přidejte svůj názor

Martin Lukáč

Hodnocení

Autor
8 / 10
Redakce
-

Další informace

Diskografie

Extermination Of Angelic Parasites (2016)