THE (INTERNATIONAL) NOISE CONSPIRACY - Armed Love

THE (INTERNATIONAL) NOISE CONSPIRACY - Armed Love

THE (INTERNATIONAL) NOISE CONSPIRACY - Armed Love

THE (INTERNATIONAL) NOISE CONSPIRACY - Armed Love

Švédští pouliční bojůvkáři se nám hlásí se svou čtvrtou řadovkou, která by je měla definitivně katapultovat do popředí už několik let se formující scény garážového retra. K čemuž by jim měla dopomoci mimo jiné také produkce slovutného Ricka Rubina (SLAYER, THE CULT, AC/DC, RED HOT CHILI PEPPERS, DANZIG, JANE´S ADDICTION, THE MARS VOLTA). THE (INTERNATIONAL)NOISE CONSPIRACY znovu předvádějí svůj bouřlivý rock’n‘roll postavený na punkových základech obohacený o fantaskní zvuky hammondů. Kapela se ani zde nezřekla svých ideálů a znovu tančí na barikádách, naivně vybízí k rozdrcení starých pořádků a nastolení nového, lepšího světa. THE (INTERNATIONAL) NOISE CONSPIRACY jsou totiž komunisti jako prase. Jejich texty plné vzdoru i nové naděje mají v sobě hodně iracionálního. Dá se říct, že mi tím kapela začala být i sympatická (ne ideově, ale tím, jak si stojí za svým) .

„Our hungry hearts and this old world´s about to collide. Let it begin tonight we´ll win. Let´s all share our dreams under a communist moon“

THE (INTERNATIONAL) NOISE CONSPIRACYToť citace z jedné z nejpovedenějších skladeb „Communist Moon“. Co se hudební náplně týče je novinka oproti předchozí desce „A New Morning“ čitelnější, přehlednější, avšak více dotažená. Jedná se znovu o první třídu ve svém oboru. Deska „Armed Love“ obsahuje deset vyrovnaných kompozic, z nichž minimálně sedm aspiruje na singlový hit. Už úvodní vypalovačka „A Small Demand“ mě nenechala na pochybách a stvrdila svou živelností moje očekávání jednoho z nových démantů rock’n‘rollové scény. Snad nejvýraznější skladbou je parádní divoká jízda „The Way I Feel About You“ napěchovaná iggyovskou energií, obohacená výstavním refrénem. Husté kaskády hammondů jí stylově zkrášlují a vrhají v čase o takových 26 let zpět. Ideální song k sledování profesionálních akcí Bodieho a Doyla, řítících se čtvrtí továrních hal kdesi na jižním předměstí britské metropole. Totéž můžu říct i o Stoogesovsky napumpovaném pilotním singlu „Black Mask“. Komunistický romantismus vetknutý do strhujících melodií v „Like A Landslide“ patří k ozdobám celého alba.

„Like a landslide We´ve been waiting for a real solution. We´re talking about arms this time. No more orders no more directions. No more waiting around in line. Don´t you ever feel like picking up something. Not just pieces of love. Been looking all over for salvation. Now we ´ve had enough. We all together just like a landslide“

Deska obsahuje spíše rychlejší strhující rock’n‘rollový materiál. Méně divoké songy „All In All“ a titulní „Armed Love“, patří na albu k těm méně povedeným, i tak si však udržují vysoký kvalitativní standard.

Novinka „Armed Love“ jednoznačně potvrdila očekávání a po povedené, ale stále ještě undergroundové desce „A New Morning“ nahrála kvalitnější kolekci skladeb ošetřených prvotřídním studiovým týmem. Z nahrávky je patrná větší ujasněnost toho, co chce kapela dělat, kam chce směřovat. Méně noiseových ruchů a vazbení, více melodií. U THE (INTERNATIONAL) NOISE CONSPIRACY se tedy dostala do popředí skutečná rocková písnička. Což je jen dobře.

 6

Stray

Verdikt

Komunismus a rock’n‘roll k sobě nikdy nešly, avšak tato kapela mne zatím přesvědčuje jen o opaku. Náramná kolekce zhudebněných snů o lepších zítřcích.

Hodnocení

Autor
8,5 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 39:27

Produkce: Rick Rubin

Sestava

Skladby

  1. A Small Demand
  2. The Way I Feel About You
  3. Let´s Make History
  4. The Dream Is Over
  5. All In All
  6. Black Mask
  7. Communist Moon
  8. This Side of Heaven
  9. Like A Landslide
  10. Armed Love

Diskografie

Armed Love (2004)
A New Morning, Changing Weather (2001)
Survival Sickness (2000)
First Conspiracy (1999)