DYSRHYTHMIA - Coffin of Conviction
Instrumentální progrock převrácený na ruby. Parádní náladová deska plná technických fines s typickým svojským rukopisem Colina Marstona, který na posledních dvou deskách střídá basu s druhou elektrickou kytarou.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
->dreckus
ja som sa dopracoval cez googl k tomu pojmu "album oriented" ale bolo to take vseliake.. takze dakujem za vysvetlenie:)
"adult oriented rock" (nebo taky album oriented)
v zasade takovy ten nudny uhlazeny art rock 70s/80s
co je AOR?:)
moze byt, ked som aj tak vacsinu z nich presedel mimo saly :)
BHP hrali skoro hodinu dvadsat a ludi bolo urcite skor k 200 :-)
jj, obe kapely hrali skrateny hodinovy set (nestava sa mi to casto, ale fakt by som si tych CBP pozrel aj dlhsie:)
no a mohlo tam byt cca 100 ludi, mozno o nieco viac, bola zdravo plna sala
ve vidni hrali BHP s CBP jako supportem? docela dobra kombinace..
kolik bylo jinak lidi?
mne sa celkom pacili aj BHP. celkovo fajn koncert
veru tak, dal by som si znova ;) super zvuk, super vykon, ta vyrazna basa tam pekne sedela
zato Black Heart Procession ma celkom uprimne nudili :)
Tak CBP skutocne nazivo vynikajuci.
aha, to jsem nevěděl. slyšel jsem od nich totiž jen poslední desku (na které fakt kytary neslyším) a říkali mi, že na koncertě byli SotL viděni pouze s elektronikou a houslemi.
tak... zpocatku to byly hlavne jen kytary
a schvalne jsem taky zagooglil sotl + post rock a napr.: http://en.wikipedia.org/wiki/Post-rock
(na vikepedii jsou teda obcas docela hoveziny, co se tyce nejakych hudebnich skatulek, ale tohle docela sedi)
jinak ta tvoje otazka mi prijde asi jako kdyz nekdo neveri, ze Sunn jsou v zasade metal nebo Zeitkratzer vazna hudba a nikoliv noise :p
SotL
Co já vím, tak používají kytary, klavír, smyčce, různé dechové nástroje atd.
dreckus - [12.5.2010 22:18]
myslím, že SoL nepoužívají vůbec rockovou instrumentaci, je to čistý ambient (elektronika+smyčce).
Přesně, naprosto úžasnej koncert, a tak málo lidí! Tribute starejm Journey nádhera, Daisy by měla zpívat v CBP častějc :)
co se ti nezda? :p
ze je to vicemene ambient, to jeste snad nic neznamena... labradford ostatne napr. taky
Stars of the Lid - post-rock?! O_o
svorne si ich potahame v nedelu vo Viedni ;)
vcera na sedmicce nadhernej koncert - takhle mel vypadat AOR a nebyl by jednou z nejvetsich zrudnosti modernich dejin hudby :)
ostudne malo lidi (klasika :), prijemna atmosfera a hodinu a pul muziky, ktera nestihla nudit, to uz jsem dlouho nezazil.
kde jste sakra byli, kdyz jste si tady nad tim tak svorne potahali pindourky? :)
to jsou vsechno ale kapely, ktery presne nastavily sablony, ktery dnes kopiruje tuna bezduchejch sasku (bez ohledu na to, ze GYBE nebo Sigur Ros byli v necem puvodni a hlavne skutecne pusobivi..)
ten zanr je ale nastesti i o jinym pristupu (samozrejme se muze namitat, ze je ta skatulka zbytecna, pac to vsechno vic ci min vychazi treba z indie rocku, najazzle improvizace, shoegaze, psychedelie, ambientu...)
Do Make Say Think, Tarentel, Akron/Family, Radian, Trapist, Man (francouzsti http://www.discogs.com/artist/Man+%282%29 ), The For Carnation, Labradford, Stars of The Lid, Southpacific,...
Instrumentální progrock převrácený na ruby. Parádní náladová deska plná technických fines s typickým svojským rukopisem Colina Marstona, který na posledních dvou deskách střídá basu s druhou elektrickou kytarou.
Přiznávám, že je to dle očekávání trochu oříšek. Chybí mi ta hravost starších alb. Tohle je víc komplikované a náročné, než bych si přál, byť další poslechy postupně zvedají tu oponu počáteční nepřístupnosti. Dobrá deska je to určitě, uvidíme jak moc.
Norský instrumentální prog metal, který využívá djentové manýry, přesto se neutápí v této stylové kaši. Silně vystupující basové linky "tvrdí" výraz a rezonují s kytarovými vyhrávkami. Sóluje se hodně často, takže trochu exhibice. Ale špatné to není.
Veteráni NWOBHM s omlazenou sestavou dávají najevo, že se s nimi musí ještě pořád počítat. A proč by také ne, když dnešní doba tak přeje oldschoolu? Nečekejte ovšem žádnou ostrou břitvu, album nabídne spíše jemnější sound a příjemný hardrockový feeling.
Gavin Harrison (THE PINEAPPLE THIEF, ex-PORCUPINE TREE) spolu s Antoine Fafardem stvořili již druhou porci instrumentální hudby bloumající kdesi v oblasti fúzí prog rocku s dalšími vlivy. Opět zajímavé, pro někoho možná i víc něž to.
I takové desky jsou třeba. Death metal s antracitovou aurou, jenž zatrhává všechna základní žánrová políčka. Ale žádné doplňkové. Nepřekvapí, nepřinese nic nového, přesto pobaví. Pokud máte chuť na výživnou jednohubku, GRAVE SERMON jsou vám k službám.
Dokud je to černý modrooký Rambo vs zkorumpovaný maloměstský policejní aparát, funguje to skvěle. Jakmile to zkomplikuje thriller o spravedlnosti a svědomí, začne se to drolit. Nakonec bohužel spíš slow než burn, i když na poměry streamů okej.
Vložit diskusní příspěvek