THE CROWN - Crown of Thorns
Možná už to není jako kdysi, ale stále to téhle švédské partě šlape. Death metal se slušnou energií a dostatkem proměnlivosti. Vlastně je to taková pocta starým časům.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Poslední dobou tuhle desku celkem točím, a s klidným svědomím můžu říct, že je to jedna z těch nahrávek, kterou v době vydání skoro nikdo nepochopil (včetně mě třeba), a až s odstupem v řádu let se ukázalo, jací byli tehdejší Mayhem vizionáři a o kolik předběhli vývoj žánru. Psycho-peklo atmosféra, skvělé hráčské výkony (hlavně rytmika), kompozičně dost zajímavě pojaté skladby. Ani ten onehdy tolik propíraný zvuk mi s odstupem času nevadí, je vlastně zajímavý, hlavně basy jsou fajn, i když ty kytary by o trochu víc řezat mohly. Jen škoda, že po odchodu tehdejšího kytaristy se Mayhem stali tak trochu derivátem ze sebe samých.
vsak v pohode, :) treba od immortal mam dlouhé skladby rád
Zdenos
Ziadny hriech preto som napisal nic v zlom,len to vysvetluje mozno ten postoj k dlhsim skladbam...
tomimmortal: Zatiaľ som novinku ešte nepodrobil skúmaniu na lepšom aparáte.
Von fe nefměje! :)
dopustil jsem se svého dalšího hříchu:) posloucham sabaton !
To Gerrard: Posloucháš to na nějakém lepším zařízení? (nesmějte se!!!) Já jim novinku zase žeru i s navijákem. A ty bicí !
spis by se punkaci jako Majhem nemeli do delsich skladeb poustet
Zdenos
Tak ked pocuvas Sabaton tak je to pochopitelne ;) nic v zlom...
spíš mě baví ty kratší skladby, nez ty pět minut a víc
Pán jest veršotepcem :)
oproti ordo čistější a méně zlověstná se zdá, o to lépe se poslouchá
Čo vravíte na nový Mayhem? Ja som celkom sklamaný. Prvá polovica albumu je čistá nuda a nezaujímavá, tá druhá je na tom o niečo lepšie, ale aj tak zatiaľ po prvom vypočutí slabota.
Trinity bude azda na soundtracku? :D :D
http://jpegy.com/images/uploads/2014/03/Now-I-am-become-death-the-destroyer-of-worlds.jpg
Mě se zatím zveřejněné nahrávky taky líbí. Po dlouhé době mě nějaká kapela donutí koupit si její nové album. Myslím, že můžeme očekávat velké věci.
Já jsem zatím nadšen, všechny zveřejněné songy mi káply do noty.. Novinka se nebude stylově tolik lišit jako Grand Declaration>Chimera>Ordo,to byly fakt docela přeskoky. Spíš na Ordo naváže. A líbí se mi i zvuk, čitelnější a přitom pořád bahno
Trochu ano, a není to zlé.
http://www.ztmag.com/blog/news/?p=21622
Sakra taky vám ten novej song Trinity připomíná Thorns?
Druhá ochutnávka z chystaného alba:
http://www.blabbermouth.net/news/mayhem-new-song-vi-sec-available-for-streaming/
</offtopic>
Možná už to není jako kdysi, ale stále to téhle švédské partě šlape. Death metal se slušnou energií a dostatkem proměnlivosti. Vlastně je to taková pocta starým časům.
Těžká a zároveň křehká věc, nejtemnější v diskografii bych řekl. Zpěvnost (i na poměry rapu či hip hopu) je pryč, hravost se slovy zůstala, ale vyprávějí se spíše příběhy. Dominuje důrazný Sifonův vokál, Milesa poněkud upozaděna. Ovšem skvělé jako dycky.
Výborný retro hevík s chytľavými nápadmi a estetikou dua nápodobnou súčasným DARKTHRONE. Album pre všetkých, ktorých sklamalo smerovanie GHOST po debute.
Někdejší výrazná naděje hodonínského metalu otočila kormidlo a začala hrát pop. Prý dark, v temných klipech se míhají dívky jen mírně oděnější než Bianca Censori a evidentně se hledá díra na trhu v oblasti elevator music. To je zrada, napsal jsem.
Tuomas Saukkonen se svou náladovou variací na finskou zimu opět nešlápl úplně vedle. Má to svou specifickou atmosféru, jen vokál stále jaksi nevýrazně plochý. Na působivější album "Waves" (2020) to nemá, ale i tak celkem příjemné.
Finská zpěvačka Rioghan Darcy na druhém albu svého projektu pokračuje v mnohotvárné rock/metalové alternativě, kde dokáže kombinovat poprockové melodie s vyhrocenou progresí i emotivní gothicou. Hodně náladové a návykové album.
Štve vás, že Neige je moc zasněný a Herbst zase rozněžnělá bábovka? Zkuste ALIÉNATION a zavzpomínejte si na staré ALCEST, LANTLÔS, FEN a nebo AMESOEURS. Němci se věnují tradičním post-BM / shoegaze recepturám, ale občas se dotknou i melancholického DSBM.
Vložit diskusní příspěvek