DYSRHYTHMIA - Coffin of Conviction
Instrumentální progrock převrácený na ruby. Parádní náladová deska plná technických fines s typickým svojským rukopisem Colina Marstona, který na posledních dvou deskách střídá basu s druhou elektrickou kytarou.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
super deska:)
Po Obscure sa inak menil zvukár...
vyborny koncert vcera s jasnym headlinerom:)obscura dost nevyrazne so zlym zvukom...vomit the sooul!!!
Vcera zahrali na urovni, ale Dying Fetus.... to bol iny level :)). Skoda zvuku Obscury, mozno by sa moje poradie premiesalo.
Fisher je husty growler hlavne co sa tyka rychlosti a razancie, po monotonnom Barnesovi, ktoryovladal jednu polohu je to urcite o dve triedy vyssie. Podlamojhonazoru je ale v ramci brutalneho growlu co sa tyka intonancie najlepsi jonny Davy z Job For A Cowboy, ktori poznate urcite uznate. Najlepsi growl, ktory som zatialpocul je urcite Paul Kuhr z Novembers Doom. Maximalne zrozumitelny vo vsetkych polohach vratane cisto brutal deathovych
Náhodou, Fisher je fakt jeden z hodně mála growlerů, který dokážou řvát a intonovat zároveň....
Hammer smashed face?
http://www.youtube.com/watch?v=8IT8KfyacS8
:-).. Corpsegrindera, toho guru bohužel s Acem nemám :/
Ale prečo? Veď je to celkom fajn. :)
Heh
Vy kluci se mi snad zdáte :) Growlingovej guru to už je moc :D
Tak guru, jo? To už si fakt přepísk, mladej:-)
Reaper: Nepřekrucuj, co jsem řekl. :) Eště mě někdo nařkne, že házim špínu na drtiče mrtvol. To rozhodně ne. Ten člověk je growlingovej guru, o tom žádná.
Nový album je hodne v pohode... Možnože aj kúštik lepší ako Kill... tak za 7/10 to vidím
Morbo:
Georgovi strašně zřetelně rozumět každý slovo. Takže v něčem je deska přece jen inovativní. :)
to taky neni kdovijaka novinka ;p
V pohodě, já si z nich jen dělám srandu. Mě z tady těch novejch alb "baví a ani nevim proč, když jsou všechny stejný" The Wretched Spawn.
Novinka mě vůbec nechytla. Toho útržku z textu se to netýka - to byl naopak jedinej moment, kterej mě trochu pobavil.
Súhlas. Iba by som dodal, že ma novinka nakoniec začala baviť a dokonca viac ako predchádzajúci album. Dôvod? Neviem. Jednoducho preto. :))
Jéjej, tak copak to je zase za módu pouštět se do kanibalů:-)))? Posledních 20 let nikomu nevadilo, že si valej furt to svý, a teď najednou takový trochu pranýřování za no-progress ??? Rozebírat texty je vůbec zajímavý. CC jsou především zábava, možná se dneska na tu jejich kariéru nahlíží s trochu moc vážnym ksichtem. Mě je to právě u nich naopak sympatický, jak mi pravidelně každý 2 roky dodaj novou várku něčeho, na co je spoleh. Řek bych, že si na nic nehrajou a berou to celý hodně uvolněně.
Ale jo, k novince jde třeba napsat, že je revoluční po lyrické stránce:
"Plague....leads to death!
Plague....leads to death!"
Něco tak debilního eště nestvořili ani voni. A jako na potvoru je v tu chvíli Georgovi strašně zřetelně rozumět každý slovo. Takže v něčem je deska přece jen inovativní. :)
Stotožňujem sa s tvojím názorom gorekanec, mne sa novinka taktiež páči a to dosť.
No napsat k tomu nějaký nový postřeh mi přijde jako ne zrovna snadný výkon, ale tak když si to lid žádá :-)).. Ale přecejen se mi ta novinka krapec více líbí než předchozí.
Nj, vyloženě se trápím, leč... uvidíme :-)
Instrumentální progrock převrácený na ruby. Parádní náladová deska plná technických fines s typickým svojským rukopisem Colina Marstona, který na posledních dvou deskách střídá basu s druhou elektrickou kytarou.
Přiznávám, že je to dle očekávání trochu oříšek. Chybí mi ta hravost starších alb. Tohle je víc komplikované a náročné, než bych si přál, byť další poslechy postupně zvedají tu oponu počáteční nepřístupnosti. Dobrá deska je to určitě, uvidíme jak moc.
Norský instrumentální prog metal, který využívá djentové manýry, přesto se neutápí v této stylové kaši. Silně vystupující basové linky "tvrdí" výraz a rezonují s kytarovými vyhrávkami. Sóluje se hodně často, takže trochu exhibice. Ale špatné to není.
Veteráni NWOBHM s omlazenou sestavou dávají najevo, že se s nimi musí ještě pořád počítat. A proč by také ne, když dnešní doba tak přeje oldschoolu? Nečekejte ovšem žádnou ostrou břitvu, album nabídne spíše jemnější sound a příjemný hardrockový feeling.
Gavin Harrison (THE PINEAPPLE THIEF, ex-PORCUPINE TREE) spolu s Antoine Fafardem stvořili již druhou porci instrumentální hudby bloumající kdesi v oblasti fúzí prog rocku s dalšími vlivy. Opět zajímavé, pro někoho možná i víc něž to.
I takové desky jsou třeba. Death metal s antracitovou aurou, jenž zatrhává všechna základní žánrová políčka. Ale žádné doplňkové. Nepřekvapí, nepřinese nic nového, přesto pobaví. Pokud máte chuť na výživnou jednohubku, GRAVE SERMON jsou vám k službám.
Dokud je to černý modrooký Rambo vs zkorumpovaný maloměstský policejní aparát, funguje to skvěle. Jakmile to zkomplikuje thriller o spravedlnosti a svědomí, začne se to drolit. Nakonec bohužel spíš slow než burn, i když na poměry streamů okej.
Vložit diskusní příspěvek