PHIL MAY GREY - Whispers
Olomoucká odpověď na ACID ROW? Možná taky trochu. Hlavně ale hodně solidní a heavy stoner rock, který se vedle strohých, hrubozrnných hranatých riffů nebojí ani melodií a vytaženějšího vokálu.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
prečo vole?
bacha rolo, lebo black metalova prukazka nebude jedina, o ktoru prides :D
mne heron príde prinajmenšom rovnako dobrý ak nie lepší ako mondo
neskusil som, bojim sa, ze by to pro me mohlo byt prilis vyorne
skusil som, ale za take vyborne to nepovazujem :)
skúste si vypočuť novú dosku Heron je to výborné
Emor mali zo začiatku trocha rozháraný zvuk, ale inak super. Lvmen bez komentára, hádam sa to ani nedalo lepšie. :)
Koncert v bA super EMOR vynikajuci lepsie ako s cd a LVMEN co ja viem nic moc, pre mna nic nove, inac dobra akcia.
Moc se omlouvám, jak jsem myslel na ty Cynic, tak přecestoval do úplně jiný debaty... Už se to nestane...
Na Traced In Air jde podle mě hodně znát, že kapela stárne. Celkově mi album přijde o dost měkčí než Focus, vokál až skoro zženštilej, druhej vokál dost potlačenej. Nápady slabší, atmosféra nedotažená... Technika jako blázen, hrajou o stošest, vynikající zvuk, ale nepřijde mi to ono. Spousta riffů... ale pomalu od sebe neodliším skladby. Po týdnu poslouchání mi deska vůbec nepřirostla k srdci, tak jako kdysi Focus. Zatím jsem zklamanej, ale dávám mu ještě šanci...:)
V Trencine LVMEN skvely, skoda problemov s projekciou zo zaciatku koncertu, DEPRESY uz tak moc nie, je to mozno aj tym ze hrali hlavne nove veci ale oproti LVMEN mali o 2 triedy horsi zvuk. LVMEN ma nadchli a to nehrali moje najoblubenejsie piesne.
len škoda že nehrajú častejšie
yo, jedna goticky odeta deva robila vrtule aj na lvmen, proste päst na oko
lvmen a depresy? O__o
ehm *cough*
dneska v Trencine + Depresy
moje zoznamenie s Lvmen, celkom ma to nadchlo...
zvuk bol ozaj výborný hlavne keď dali trochu hlasnejšie basu.
stihol som posledny song (dost ma rozosmial biletar, ktory po mne chcel vstupne) a zvuk ma teda posadil na rit (hoci som zaujato presvedceny, ze si zan "mohla" hlavne kapela svojou podiovkou a zohratostou..
acko: nie je tazke si to predstavit, len odpocitaj vokal :))
zvuk mali vyborny, na rozdiel od EMORciat, ktori sa museli chvilu rozbiehat.
a ako to znelo?
Olomoucká odpověď na ACID ROW? Možná taky trochu. Hlavně ale hodně solidní a heavy stoner rock, který se vedle strohých, hrubozrnných hranatých riffů nebojí ani melodií a vytaženějšího vokálu.
I s relativně omezenými výrazovými prostředky, které slam BDM nabízí, lze nadělat spoustu parády, pokud se k látce přistoupí invenčně. Francouzská banda sice recykluje své vzory, ale výsledný koktejl patří k tomu nejlepšímu z evropské slam nabídky.
Po předchozím temném a vydařeném „Cleansing Ritual“ se Italové SATOR více ponořili do nervní sludge bažiny a stvořili album silově se řítících riffů, psychedelicky „kvákavých“ doplňků i dynamických proměn. Dusivou atmosféru podporuje i správně hutný zvuk.
Druhá deska jedné z nejmladších retro thrashmetalových nadějí domácí scény. Po všech stránkách dotaženější. Oproti „Beware The Dead“ promakanější aranže, výraznější melodie, mohutnější zvuk a výrazně čitelnější basa. O něco přísnější bicí a bude to pecka.
Zvuk z Golden Hive je ostřejší, průraznější a šťavnatější než na „Spiritual Exodus“, nicméně stylově je celá kolekce méně konzervativní a otevřenější ke zkoumání méně probádaných poloh. Díky tomu vznikl asi i nejpovedenější trutnovský metalový „ploužák“.
Méně thrashe, více crossoveru. EXORCIZPHOBIA jsou ve své lásce k devadesátkovému metalu uvěřitelní i v momentech, kdy už jejich thrashová mašina neseká na plný výkon, ale naopak si libuje v promyšlenějších a komplexnějších kompozicích. Budu zkoumat dál!
3/5 klasického lineupu zasloužilých amerických průkopníků progresivního metalu zkouší s novým pěvcem Travisem Willsem comeback. Copak o to, duch klasických CRIMSON GLORY je z aktuální nahrávky cítit, teď jen, jestli bude stačit i kvalita nových písní.

Vložit diskusní příspěvek