DYSRHYTHMIA - Coffin of Conviction
Instrumentální progrock převrácený na ruby. Parádní náladová deska plná technických fines s typickým svojským rukopisem Colina Marstona, který na posledních dvou deskách střídá basu s druhou elektrickou kytarou.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
no mne co sa tyka zvuku, album vobec nevadi. Prave uplne naopak.. vyhovuje mi.. Co sa tyka samotneho albumu... nevermore sa neda hodnotit... po 2-3 posluchoc..to treba pocut aspon 30 krat.. Ale zatial som spokojny... A ako to byva u nich zvikom.. spokojnost bude urcite rast :)
The Obsidian Conspiracy
Neni spatne jen neni tak huste navaleny. Nebral bych to jako nedostatek, i kdyz pri prvnim poslechu jsem dosti ziral. Nicmene myslim, ze to album poroste - ma to v sobe.
to Stray
Máš pravdu, Sneap tam ale seděl jen u mixu, což je také obrovsky důležité, zvuk se nepovedl (zní to neškodně, synteticky). Wichers je pro Nevermore naprosté béčko (viz rozbitá Daneova sólovka). Wichers stačí tak právě na výroční album Nuclear Blast:) Chtělo to nějakého Amíka - Zeuss, Machine, Gggarth. Ani ten šílenej Kanaďan by nemusel bejt špatnej:).
Na DVD to vidieť veru nie je. Warrel počas celého vystúpenia pôsobí veľmi uvoľnene, ale žeby bol nachmelený sa mi nechce veriť.
ja mam teda jenom 2CD a ty prupovidky mi zas tak nevadi. Vypada to, ze holt byl Warrel trosku v razi(coz bude asi videt na DVD), ale da se to. Spise mi to pripada takove prijemne suche, nez vylozene trapne, ale kazdy to muze citit jinak.
Pekné je, že tam nechali aj to, ako si poplietli skladby. :)
Souhlas, akrorát mi hrozně vadí některé proslovy mezi skladbami, podle mě úplně mimo mísu.
Mám dvd a je to paráda. Skvělá kamera, zvuk a kapele to "hraje" jedna básen. A Born je totální masakr.
Na Year Of The Voyager by mohol byť aspoň miničlánok, nech tomu šupnem 9/10. :)
Vynikajici zivak Year Of The Voyager mi opet dnes zkratil cekani na novinku The Obsidian Conspiracy, ale cas se v tomto pripade opravdu hodne vlece.
oproti Soilwork má ale Messenger jednu podstatnou výhodu,a sice že mě baví:D..asi funguje určitý charisma páně Danea zatímco u Soilwork necítím osobnosti s kterýma bych chtěl trávit společnej čas poslechem hudby...
Já jsem Soilwork nikdy moc neposlouchal, tak to neposoudím :-) Ale sólo je to každopádně skvělý.
mi to sólo právě připomíná soilwork:o)
Tak na tu se těším taky. Už ta první ukázka zní dost slibně, i když je znát že na ní hostuje Jeff Loomis, kterej to sólem táhne k Nevermore.
mno těším se na tu daneovu solovku:-) ten wichers je tam dost znát
ozzy
no asi jo:-)) ta posledni me dojala, nekde v nemecku jak Warrela boli nebo mu vybrali si nepamatuju zub moudrosti...aaaaaaaa...at uz dodelaji to DVD kurva a ne takovy zpravy furt jebly...:-))))
Ty vole, niekedy mám pocit, že tú kapelu tvoria samí invalidi. :O))
:-(
spis me serou posledni zpravy - Steve Smyth odesel, Warrel Dane dela solovku, tenhle album ma pres dva roky, DVDcko ma zpozdeni a jejich oficialni stranka, to je jako spis oznamka zdravotniho stavu furt - nejdrif Loomisova ruka, pak mel problemy Shepperd a ted je tam zprava o zubech Daneho...
no
ale zase na druhou stranu je podle me otvirak Born mozna i nej kousek co udelali...malem deathova sypanice, mozna ani ne malem, skvele navrtvene vsechno a zabijejici refren...jinak souhlas - opus magnum asi Dead heart in the dead world
........
Mně se toto album taky velmi páči, prakticky úplně stejně jako DNB nebo DHIaDW
Instrumentální progrock převrácený na ruby. Parádní náladová deska plná technických fines s typickým svojským rukopisem Colina Marstona, který na posledních dvou deskách střídá basu s druhou elektrickou kytarou.
Přiznávám, že je to dle očekávání trochu oříšek. Chybí mi ta hravost starších alb. Tohle je víc komplikované a náročné, než bych si přál, byť další poslechy postupně zvedají tu oponu počáteční nepřístupnosti. Dobrá deska je to určitě, uvidíme jak moc.
Norský instrumentální prog metal, který využívá djentové manýry, přesto se neutápí v této stylové kaši. Silně vystupující basové linky "tvrdí" výraz a rezonují s kytarovými vyhrávkami. Sóluje se hodně často, takže trochu exhibice. Ale špatné to není.
Veteráni NWOBHM s omlazenou sestavou dávají najevo, že se s nimi musí ještě pořád počítat. A proč by také ne, když dnešní doba tak přeje oldschoolu? Nečekejte ovšem žádnou ostrou břitvu, album nabídne spíše jemnější sound a příjemný hardrockový feeling.
Gavin Harrison (THE PINEAPPLE THIEF, ex-PORCUPINE TREE) spolu s Antoine Fafardem stvořili již druhou porci instrumentální hudby bloumající kdesi v oblasti fúzí prog rocku s dalšími vlivy. Opět zajímavé, pro někoho možná i víc něž to.
I takové desky jsou třeba. Death metal s antracitovou aurou, jenž zatrhává všechna základní žánrová políčka. Ale žádné doplňkové. Nepřekvapí, nepřinese nic nového, přesto pobaví. Pokud máte chuť na výživnou jednohubku, GRAVE SERMON jsou vám k službám.
Dokud je to černý modrooký Rambo vs zkorumpovaný maloměstský policejní aparát, funguje to skvěle. Jakmile to zkomplikuje thriller o spravedlnosti a svědomí, začne se to drolit. Nakonec bohužel spíš slow než burn, i když na poměry streamů okej.
Vložit diskusní příspěvek