SADNESS - Spring 2025
Intimní, zasněné album, které si mě podmanilo už při prvním poslechu. Post-rock ve své nejkřehčí podobě, lo-fi zvuková estetika, epické smyčce a občasné screamo s jemným dotekem blackgaze. To vše v dokonalé harmonii.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Bonusová skladba
Zajímalo by mě, a to i od redakce, co říkáte na bonusovou skladbu k tomuto albu, skladbu Home. Podle mě je to jedna z nej toho CD, kdyby na něm byla standardně a je velká škoda že tam normálně není. Schválně poslechněte (m4a formát, třeba WinAmp to přehrává, je to tady:
http://www.4shared.com/file/16758060/b88b8770/Nine_Inch_Nails_-_Home_Bonus_Track_.html?s=1
No tak to bylo teda dost povrchní...
No to jsem zvědav díky za tip
Včera jsem se díval v MusicBloku na ČT 2 na velký profil NIN (asi 10 minut) a mám z toho rozporuplné pocit. Trenta tam vylíčili téměř jako člověka co se veze na trendech, samoúčelně likviduje aparaturu na koncertech a taky že je všechno jen póza pro US teenagery ala Manson apod. ("jsem tak smutný, měl jsem špatné dětství, drogy...") Tohle tam řeknou o takovém UMĚLCI, který je pravým géniem, protože on sám je NINE INCH NAILS. Je geniální skladatel, úžasný zpěvák s neskutečným charismatem, má nesmírně osobní texty (píše i poezii), na deskách si (až na vyjímky) nahrává všechny nástroje (bubny, basa, kytary, klávesy, smyčky), kromě toho píše filmovou a scénickou hudbu, i k několika počítačovým hrám atd.
Ale co taky čekat od pořadu, co uchcává z anglických kytarovek, že.
Kdo by to chtěl vidět, dnes to opakujou tuším v 23 hodin
novinka
novinka je celá ve střednim tempu dá se říct že surivalism je asi nejrychlejší..přesto tam jsou super pasáže.....reznor se dušoval že příští rok vyda pokračování
I wanna fuck you like an animal
To já si nejvíce cením The Fragile...za těch 999Kč to stálo a má v sobě hroznou sílu...u Downward zbožňuji ty melancholické fláky:-) a přesto, že pretty hate machine jsem poslouchal jako první věc, tak si mne moc nezískala..je to takové EBM:-D
Tak jsem zas poslouchal ceou diskografii a ten chlapík je prostě génius, nemůžu si pomoct, nejvíc se mi líbí první 3 úderná slba (Pretty Hate Machine, Broken a Downward Spiral, přičemž to poslední je absolutní kult bez hluchého místa), The Fragile mě zatím moc nechytlo a With Teeth je příjemná písničková deska. Uvidíme co novinka (tipuji podobné jak poslední, ale zveřejněné písně mě zatím moc nechytly kromě Survivalism)
No tak čím víc to poslouchám, tím to je lepší a do podvědomí pronikají další skladby...je to za poslední dobu nejnávykovější album...jednou denně minimálně...
desku jsem celou ještě neslyšel, ale pochybuji že se bude jednat o tak nadpozemské dílo jako The Fragile...uvidíme...
Výborná deska, nemám jinak co dodat:-)
Je to výborná deska,i když o maličko slabší než The Fragile.
Ale pořád to ještě převyšuje ostatní kapely o notnej kus (podle mě:)
super album. ti, ktori ocakavali downward spiral, maju proste smolu. ja som vsetko bral s rezervou, nazaciatku som bol sklamany. ale je fakt, ze po nejakych 10tich vypocutiech som zmenil nazor. je to vyborna doska!
AWITHA_TEETHA
Srovnání s industriálním zlomem TDS nebo geniálním opusem TF je prakticky nemožné. Reznor používá předchozí tvůrčí postupy bez větší míry originality a vytvořil desku velice přístupnou mainstreamu. Pořád si drží rukopis a feeling v nekterých skladbách, ale tohle je to, čeho jsem se bál. Po zrevitalizování se ze závilosti a alkoholu a kokainu je TR happy a udělal album, co má happy feeling, někdy i texty, celkově je mnohem jednodušší na poslech.
Ano, král je mrtev.
popova deska roku :-) panove a ted uprimne, jak moc mate naposlouchany pop :-)
jeste to nemam moc naposlouchany, ale zda se mi to lepsi jak Fragile. Jinak samozrejme Downward Spiral je Downward Spiral...
Chapu urcitou rozpacitost nad nahravkou.. taky jsem ji pocitoval po prvnich dvaceti poslesich. Neni to dalsi 'Downward Spiral'. A to je dobre, protoze proc se opakovat. Ze tam neni vyvoj?! Dle meho chapani se Reznor vykaslal na narcisisticke drchmani a protentokrat vsadil na tah na branku. Natocil popovou desku roku! A jakou! A presto, kdyz se zaposlouchate 'dozadu', tam se deje veci... Ja jsem nadseny. Jeste ty nove Tool, a tento rok muze skoncit.
Kral je mrtvev (Rudi), at zije kral (RC) ...
Intimní, zasněné album, které si mě podmanilo už při prvním poslechu. Post-rock ve své nejkřehčí podobě, lo-fi zvuková estetika, epické smyčce a občasné screamo s jemným dotekem blackgaze. To vše v dokonalé harmonii.
Udělat dokument o vzniku vlastní poslední desky a k tomu přidat ještě samostatný soundtrack, to už chce kus odvahy. Denverští se však ničeho nebojí a servírují nám kosmický ambient coby pastorální protiváhu k „Absolute Elsewhere“. Citlivé a meditativní.
Už to není zrovna nejaktivnější kapela a navíc úplně jiná, než ta z nultých let, ale Italové i přes odklon z přehlednějších rockových struktur nezapomněli tvořit muziku plnou nostalgické atmosféry a sladkých podmanivých melodií.
V žánru, kde ještě nedávno byli za mladou naději, je dnes konkurence nesmírně tvrdá. Vědomi si tohoto faktu připřavili KHEMMIS svěží mixturu různých doomových odnoží s typickým zámořským feelingem. Není to nic revolučního, ale poslouchá se to moc dobře.
Celá léta si říkám, proč se tak výborný interpret nedá dohromady i s dobrým skladatelem. Takový hlas a takové mrhání talentem! Četní hosté tu nahrávku možná zpestří, ale nezachrání. Je to opět jen hezky zhudebněná a ve studiu vyšperkovaná nuda.
Skotské duo navařilo naprosto pohlcující a opojnou synťákovou mlhu, ve které cítíte ambient, downtempo i psychedelické vlivy v nejasných tvarech, které mě nepřestává bavit objevovat a obdivovat.
Nielen BESNOU je súčasný slovenský black metal živý. Novinka rozhľadených Stredoslovákov určite rozbúri mútne vody domácej scény. Je to sofistikované, má to hĺbku, temnotu a hnev; slovenské aj anglické texty a super zvuk. Prudko počúvateľné dielo!

Vložit diskusní příspěvek